Receptglutenfritt tunnbröd. Förra helgen, när jag var i Umeå och höll kurs för celiakiföreningen, så provade vi på att baka naturligt glutenfritt tunnbröd utan mjölmix
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Pajdegen. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet. Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir rumsvarmt
Glutenfri vegetarisk paj med svamp och pesto. Det receptet finner ni HÄÄÄR. Jag har tidigare gjort en glutenfri paj på samma pajbotten men med en lax- och dillfyllning
Ni som är observanta ser säkert att degreceptet till lussekatterna är samma som de som jag hade till kanelbullarna, har endast bytt ut kardemumma mot saffran
Receptet på hallon- och limeglass har uppdaterats. Läs hela receptet på Hallon- och limeglass 20 min. Fantastiskt god glass med hallon och lime som är mycket enkel att göra
Mät upp smöret och strösockret i en bunke. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt. (Man kan även dela smöret i mindre bitar så går det fortare
Eftersom att jag gillar att exeprimentera fram recept så har jag ofta olika sorter bröd i frysen. Ett rejält, naturligt glutenfritt fullkornsbröd som smakar som danskt rågbröd
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformar i papp på en plåt. Det går också att lägga i bullformar i muffinsplåten vilket jag gjort på bilderna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.