Poängen med denna väldigt flummiga utläggningen gällande kryddor var att jag ville dela med mig av ett snabbt och lättlagat recept på en currypasta med kyckling och grönsaker, två självskrivna komponenter för mig när det kommer till att laga mat med curry
Jag har fastnat för den indiska kycklinggrytan "kyckling jalfrezi" som är på tomatbas och i de flesta fall inte helt slätmixad som många andra indiska rätter är
I med currypastan och låt den fräsa med någon minut. 1 msk grön currypasta. 1 msk grön currypasta. Okej, det är inte det mest revolutionerande världen har skådat - förmodligen finns det recept på makaroner och falukorv som är mer innovativa - men det är en god och het snabbis när den thaisugne latmasken står vid spisen
Använd några msk av currypastan i den curry du ska laga. Kvarvarande currypasta steker du i matoljan under ständig omrörning på ganska låg värme tills börjar dofta, ca 5-7 minuter
Jag lagade en gryta med ytterfilé i kokosmjölk med röd currypasta. Rör i den röda currypastan. 2 msk röd currypasta. 2 hönsbuljongtärningar 2 msk röd currypasta
Jag brukar alltid börja med att fräsa kycklingen ihop med hackad vitlök och hackad chilipeppar och någon tesked röd currypasta sedan tar jag upp kycklingen och wokar grönsakerna, några i taget (sockerärtor och haricot verts läggs i allra sist)
En enkel kycklinggryta med smak av kokosmjölk, röd currypasta och lime. Mängden currypasta beroende på hur stark mat man vill ha så klart så denna gryta går att göra väldigt mild i smaken om man önskar det
Grytan är smaksatt med en kryddpasta som heter jalfrezi och har man tur kan man hitta den i välsorterade affärer som säljer utländska matvaror, speciellt då indiska sådana
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.