I den svenska matkulturen står sig konceptet kött-sås-potatis sig väldigt starkt. Som vegetarian har jag sen länge gett upp det sättet att tänka på – jag tycker att det är både enformigt och fantasilöst
Varför fylla en kroppkaka med fläsk när det finns kantareller. Så överlägset. Egentligen tycker jag att kroppkakor är ganska omständigt att laga, men jag vet att det är en älskad rätt (av goda skäl), så den får platsa här på bloggen ändå
När det kommer till grönsaksbiffar så kan jag erkänna (med visst motstånd) att jag haft problem. Alla recept jag testat har varit fel på ett eller annat sätt och slutresultatet har genererat många slängda biffar
Pajdeg. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig masa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små aluminiumformar, ca 5-6 cm i diameter
Vegetariska zucchinibiffar. God eftermiddag. Nu är det en ny vecka igen och idag har jag haft lite egentid eftersom Oskar och Felicia har varit hos Felicias kusin Hjalmar och fixat lite med lampor och bokhyllor