bröd

bröd

  • 53 Recept

Vetelimpa

Tvinna längderna två och två till samma längd som brödformarna. Lägg längderna i var sin brödform, 1 ½l, klädd med bakplåtspapper. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 40 min

Vit bröd med torkade frukter

Vad är bättre än att servera nybakt bröd till frukosten. Detta är ett enkelt vitt bröd med torkade frukter för den extra smaken
Min goda formfranska

Min goda formfranska

Knåda degen lätt, rulla ut till en limpa och lägg i en brödform med bakplåtspapper. 1/2 msk brödsirap. 1/2 msk brödsirap
Oliv- och ostmuffins

Oliv- och ostmuffins

Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Tillsätt resten av ingredienserna. och rör om till en kladdig deg
Världens bästa hamburgerbröd!

Världens bästa hamburgerbröd!

Att få till ett bra hembakat hamburgerbröd är inte alltid lätt. Hamburgerbröd, ska inte bara vara lätta och luftiga, de ska även ha en mjuk skorpa och ett finporigt inkråm, nästan lite som en tvättsvamp så att det kan suga åt sig bra av hamburgarens köttsafter utan att lösas upp
Smaksatta hamburgebröd

Smaksatta hamburgebröd

Jag bakade hamburgebröd av vanligt vitt bröd men smaksatte det med chilimarinerade vilökskivor och oreganon blev en succè på hamburgerfesten vi hade för vår son när han fyllde år
{Scones}

{Scones}

Låt sconesen svalna i en brödkorg under en kökshandduk. - När jag tagit ut sconesen ur ugnen lägger jag dem alltid i en brödkorg med en kökshandduk både under och över sconesen och sedan låter jag dem ligga och vila i ca
Grytbakat helgbröd

Grytbakat helgbröd

Forma degen till en rund boll, strö rikligt med vetemjöl på en bakduk, lägg på brödet försiktig och “ slå in” degen I bakduken
Scones i plättjärn/plättlagg - stekpanna

Scones i plättjärn/plättlagg - stekpanna

Scones i plättjärn - stekpanna. Jag och kidsen avnjöt en härlig frukost ihop med nygräddade spröda och super goda scones som bakades i plättjärn/plättlagg
Juligt bröd med hasselnötter, äpple och kanel

Juligt bröd med hasselnötter, äpple och kanel

Tipsade om ett smarrigt och juligt bröd på instagram i morse och här kommer receptet. Tillsätt mjöl, känn efter hur mycket vetemjöl som behövs, degen ska inte vara kladdig med det får inte bli för mycket mjöl för då blir brödet torrt
Bästa Pizzadegen....... /Recept

Bästa Pizzadegen....... /Recept

Tror dessutom att dessa skulle bli bra pitabröd. Jag har provat - Tack Zeina. Pizza Hav & Skog. Jag följde inte receptet slaviskt, men tror det blir bättre som hon gör det
Saftiga och lite grövre tekakor

Saftiga och lite grövre tekakor

Här kommer ett uppdaterat recept på ett riktigt härligt bröd. jäst för matbröd. 4 gånger per brödbit tyckte jag var passande. 50 gr jäst för matbröd
Morots- och rödbetsbröd med havre

Morots- och rödbetsbröd med havre

Här är ett gott mjukt bröd som är lätt att variera. 6 dl havregryn. 7 dl vatten. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta
Dan Leader's 4-Hour Baguette

Dan Leader's 4-Hour Baguette

Whisk together water and yeast in a large bowl. let sit until yeast is foamy, about 10 minutes. Add flour, and stir with a fork until dough forms and all flour is absorbed
Sam Fromartz' Sourdough Starter

Sam Fromartz' Sourdough Starter

Mix 3 tablespoons (30 grams) lukewarm water (about 80 to 90˚F) with 1 teaspoon raw honey. Add 3 tablespoons (20 grams) rye flour and let this sit in a covered container for 1 to 2 days
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Stekpannebröd, eller Stompa som jag är uppväxt med är ett tunt bröd som tillagas i stekpannan på spisen
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Det här snabblagade brödet fixar man på nolltid, tex en morgon när man upptäcker att brödet är slut, eller medans soppan puttrar på spisen och man blir sugen på nybakat bröd (kan tipsa om den HÄR goda sötpotatissoppan)
Lätta bullar

Lätta bullar

I söndags innan vi gick ut med båten gjorde jag snabbaste ostfrallorna att ha med. De stod i ugnen under tiden som vi åt lunch
Uppdaterat recept: Grova rågkakor

Uppdaterat recept: Grova rågkakor

Häll på resten av degspadet och tillsätt salt och brödsirap. När du använder varmluftsfunktion så kan du grädda bröden i flera våningar i ugnen samtidigt (som på bilden)
Nyttigt viktväktarbröd

Nyttigt viktväktarbröd

1 dl brödsirap. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar