Du behöver. en ugnsfast gryta med lock. 1. Dag 1. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner vetemjöl och salt. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten
Hej på er. Nu har det varit första advent och det är redan december, tiden går ju galet fort. Jag har tusen saker att hinna med innan julledighet men OJ vad jag ska vila sen när det är lov
I helgen har jag bakat ett knådfritt surdegsbröd efter ett recept som jag länge tänkt prova. Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Ett ljuvligt helgbröd som passar alldeles utmärkt både med pålägg eller bara som det är. Jag serverade detta bröd när jag hade brunch här hemma och en av gästerna var allergisk mot vetemjöl
Ett ypperligt helgbröd med andra ord. Jag ska inte sticka under stol med att jag älskar bröd. I synnerhet sådär segt å smakrikt surdegsbröd(kommer ni i håg bak-hysterin när jag var föräldraledig
I helgen hade mitt favoritbageri Söderbergs bageri här vid Telefonplan hamburgerbröd som helgbröd. Eftersom jag tidigare hävdat att hamburgare är bland det godaste jag vet så missar man inte chansen att få gott hamburgerbröd till en god hamburgare
7 dl (420 g) vetemjöl. 1 1/4 tsk salt. 10 g jäst. 3 ½ dl vatten. Brynt vispat smör. 200 g smör. 1 tsk flingsalt. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig
15 Nov. 17. 40. Twitter. Facebook. Helgbröd. 0kommentarer. En heldag på praktiken har det varit idag. Efter jag slutat blev det ett besök på Willys för lite handling
Dessutom har det en neutral smak som är rolig att jobba med i både bröd (såsom detta Grytbakat chiabröd med rejäl skorpa eller detta Fröigt teff-knäckebröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.