Jag lyckades hitta mina julkulor som jag fått av våra australienska utbytesstudenter och de var inte alls där jag trodde jag lagt dem – men jag hittade dem – till slut
Vilken är er favoritfisk. Jag älskar lax och det är den fisk vi äter oftast. Ibland, men väldigt sällan, varierar vi oss och då är det oftast torsk vi äter
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg
Det blir lätt att jag lagar mina favoriträtter, vilka sällan är efter några recept. Att laga mat till sig själv, när man som jag lever ensam, ses av en del som en riktigt tråkig syssla och det är det också ibland, men oavsett om man lagar mat till en eller flera så tryter inspirationen emellanåt
(de andra kryddorna på bilden är också favoriter. Söndagens middag bestod som sagt av fyllda paprikor som för min del serverades med en ratatouille-liknande tomatsås