Kött

Kött

  • 37 Recept
Grekiska färsbiffar med tzatziki

Grekiska färsbiffar med tzatziki

500 g köttfärs. 1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki
Skomakarlåda

Skomakarlåda

1 Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter
Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och gärna kokt broccoli. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 10 minuter
Söndagsstek

Söndagsstek

I detta receptet har vi lagat till en hjortstek i en lergryta, men det går absolut att byta ut mot annat kött om man vill det
Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärslimpa 500 gram nötfärs 1 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 2 tsk rosmarin , hackad, färsk 1,25 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 st ägg 1 st gul lök Sås 1 msk vetemjöl 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 3 dl grädde 1 msk köttbuljong , alt
Färsbiffar med viltsmak

Färsbiffar med viltsmak

Arbeta samman färsen med alla ingredienserna till biffarna. Forma ca 8 biffar. Stek dem i lite matfett, ca 4-5 minuter på varje sida
Kotlett med ädelostsås

Kotlett med ädelostsås

Krydda kotletterna med salt och peppar, och stek i en stekpanna med smör 5 minuter per sida. Ta upp och håll dem varma
Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Klappa in den i köttskivorna. 1 dl kött- eller hönsbuljongtärning (eller fond). Sås 1 dl vatten 1 dl kött- eller hönsbuljongtärning (eller fond) 3 dl vispgrädde, eller matlagningsgrädde 0
Kött, sås och potatis 2.0

Kött, sås och potatis 2.0

Jag har egentligen alltid varit en motståndare till vår slentrianmässiga rätt kött, sås och potatis. Men jag tror jag får äta upp mina ord - jag har ju fått en nykärlek till potatis, och dessutom är det är ju skillnad på kött och kött
Kotlett med dragonsås

Kotlett med dragonsås

Krydda kotletterna med salt och peppar och stek dem i en stekpanna med olja, 3 minuter per sida. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och dragon och koka ihop i 5 mi-nuter
Biff med smörgåsgurka och rödbetor

Biff med smörgåsgurka och rödbetor

Ingredienser 5 msk ströbröd. 1 dl vatten. ½ dl finhackad gul lök. 1 ägg. ¾ dl finhackad smörgåsgurka. ¾ dl finhackade inlagda rödbetor