600 g
fläskfilé salt och peppar torkad timjan 1 msk smör Bearnaisesås: 250 g smör schalottenlökar 0.5 dl rödvinsvinäger 0.5 dl vatten 1 kruka dragon eller 1 msk torkad dragon svartpepparkorn äggulor 0.5 dl hackad persilja Bönsallad: 300 g cocktailtomater 1 st vitlöksklyfta 10 st timjankvistar 2 msk olivolja 600 g delikatesspotatis salt och peppar 2 msk olivolja 1 burk burk kokta vita bönor 200 g 150 g haricots verts Ugn: 150°/250°
Putsa fläskfilé. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra. Stek fläskfiléskivorna i smöret, ett par minuter på varje sida så att det får fin färg
Pensla med bbq sås och salta & peppra. Servera med potatispuré, bönsallad & rödvinssås. Mosa potatisen till puré tillsammans med mjölken med en potatisstöt eller elvisp
Istället bjuder jag er på ett gott recept av ljummen pastasallad med stekt fläskfilé, champinjoner ochbearnaisesåsoch min bästa vinegrette som passar så bra till
Smaka av med salt och peppar. Häll av bönorna i ett durkslag och spola dem kalla och låt rinna av. Skala lök och vitlök, skiva löken fint och riv vitlöken
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Salta och peppra. Ljummenbönsallad. Bönsallad. Vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll i formen med kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.