Kött

Kött

  • 24 Recept
Boeuf bourguignon med potatismos

Boeuf bourguignon med potatismos

Ingredienser Portioner. 6 1 kg högrev i bit 200 g rökt sidfläsk 2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 3 morötter (à ca 70 g) 1 1/2 msk tomatpuré 4 msk smör 1 1/2 dl vatten 2 msk vetemjöl 5 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 1 msk soja 2 timjankvistar eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1/2 tsk torkad) 3 lagerblad salt svartpeppar Potatismos 1 kg potatis 1 riven vitlöksklyfta 25 g smör 1 dl vispgrädde 2 dl mjölk (3%) 1 tsk finrivet citronskal Svampfräs 250 g steklökar (gärna röda) 400 g färska champinjoner 2 msk smör Lägg till i inköpslistan
Oxfilépasta med champinjoner

Oxfilépasta med champinjoner

Bryn köttet i någon msk smör i en panna. Googlade efter den godaste oxfilépastan och det här var receptet som kom upp
KRÄMIG PASTA MED VITT VIN & ROSTAS (OXFILÉ)

KRÄMIG PASTA MED VITT VIN & ROSTAS (OXFILÉ)

Strimla köttet och löken och bryn i smör. När köttet har fått färg hälls vinet i. Ikväll hade jag bokat in mig på danspass, men jag kan villigt erkänna att jag inte var sugen på att lämna huset i det ruskväder som vi har idag
Rullader med svampfyllning

Rullader med svampfyllning

Platta ut köttet och fördela fyllningen över biffarna. 8 lövbiffar. 1salt. 1peppar. 11 gul lök, finhackad (stor)
Pestofylld lövbiff på potatisgratäng!

Pestofylld lövbiff på potatisgratäng!

Krydda köttet med salt och peppar. Det känns att det har varit en intensiv vecka på jobbet, man är ganska slut på lördagen men det är skönt att vara ledig några dagar
Fläskschnitzel med rödvinssås

Fläskschnitzel med rödvinssås

Banka ut schnitzlarna med en köttklubba eller en stor träkavel så tunt du önskar. Tips är att lägga köttet mellan två ark bakplåtspapper
Schnitzel Cordon Bleu

Schnitzel Cordon Bleu

Tips är att använda en köttbank eller lägga köttet mellan på bakplåtspapper och banka ut med en träkavel
Italiensk fläskfilégryta med färska örter

Italiensk fläskfilégryta med färska örter

Strö salt och peppar på köttet. Lägg i köttet och bryn det runt om. Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det steka med kryddorna i några minuter, späd med vatten och vin
Wallenbergare

Wallenbergare

Ingredienser Portioner. 4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Boeuf bourguignon med potatismos

Boeuf bourguignon med potatismos

Ingredienser Portioner. 6 1 kg högrev i bit 200 g rökt sidfläsk 2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 3 morötter (à ca 70 g) 1 1/2 msk tomatpuré 4 msk smör 1 1/2 dl vatten 2 msk vetemjöl 5 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 1 msk soja 2 timjankvistar eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1/2 tsk torkad) 3 lagerblad salt svartpeppar Potatismos 1 kg potatis 1 riven vitlöksklyfta 25 g smör 1 dl vispgrädde 2 dl mjölk (3%) 1 tsk finrivet citronskal Svampfräs 250 g steklökar (gärna röda) 400 g färska champinjoner 2 msk smör Lägg till i inköpslistan
Eftermarinerad oxfilé

Eftermarinerad oxfilé

Stek köttet runt om i smör, lägg i ugnsfast form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen