Det här receptet fungerar lika bra med kyckling som medbiff. De flesta thairecepten jag lagar har jag hittat på själv men med idéer från sånt jag har smakat på restaurang
Nu undrar ni varför jag skriver om allt detta, vad har det med den wokadebiffen att göra. Om köttet inte är färdiggrillat som jag gjorde så kan man ju steka det i stekpannan - biffarna och låta det svalna något innan man skivar upp det i strimlor och krydda med massor av nymald svartpeppar
Garnera med färsk koriander. Skala mangon och tag ur kärnen. Lägg därefter i oxfilén, purjolök, jordnötter, mangon och det kokta riset (koka riset enl anvisning på paket för 4 pers). 1 stor mango
Wokadbiffmed smak av chili lime koriander och kokos går till så här. Efter att ha snabbmarinerat den strimlade biffen i hackad inlagd koriander, lime, chili, vitlök och olja, steks den på häftigt
Ta upp köttet och fördela det över skålarna med risnudlar. Servera med osötad, lagom stark, röd chilisås och lite extra risvinäger om du gillar det sötsura
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.