Oxfilé med potatisros och grönpeppar- och sherrysås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Oxfilé4 bitar oxfilé (fina från mittbiten, 4-5 cm höga à ca 200 g) färsk timjan 1 klyfta vitlök 1 msk rapsolja 1 msk smör salt malen svartpeppar, nymalen
  • Potatisrosor6-8 potatisar (stora) 75 g smör 1 klyfta vitlök, finriven (stor) 1 dl parmesanost, riven 2 tsk färsk timjan, hackad salt svartpeppar, nymalen
  • Grönpeppar- och sherrysås1 msk grönpeppar i lag 1 msk grönpeppar, torkad 0,5 msk tomatpuré 3-4 msk sherry 4 dl vispgrädde 1 msk kalvfond, eller oxfond (koncentrerad) 2 tsk dijonsenap 1 krm kinesisk soja svartpeppar, nymalen salt, efter smak
  • Till servering0,5 förp rucolasallad (à 65 g) citronsaft, färskpressad parmesanost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.