För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Att smaka av en "rå" smet kan vara svårt, så litar du inte på mina smaklökar så tycker jag du skall steka upp en bulle/biff och checka av innan du börjar rulla ut och steka hela smeten
En onödigt varm dag i juni lagade jag den här rätten. Kanske inte det bästa att äta stark mat varma dagar, men faktum är att jag oftare blir sugen på stark mat när det är varmt ute
Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
I denna krämiga och goda lasagne ingår vår allra sista hemodlade zucchini. Nu när zucchinin (äntligen) är slut för det här året ser jag fram emot att börja använda andra grönsaker och rotfrukter i maten, för den senaste tiden har det känts som att vi inte har ätit mycket annat än zucchini (och rödbetor)
1. Fräs morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt allt utom halloumi och vita bönor. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15–20 minuter
Soppornas tid är verkligen här. En god värmande soppa är bland det bästa som finns så här på hösten. Dessutom är det oftast väldigt billigt och enkelt med soppa
I veckan som var fick min lergyta komma fram ur gömmorna. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem