Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg
Låt svalna och spar tills fisken ska in i ugnen. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Så här gör du 15 min Skär lax i fin fina bitar Skär avokadon i små tärningar Blanda soja, limesaft och vänd försiktigt detta ihop med laxebitarna. (Detta kan med fördel vila i kylen i 30 minuter , men går bra att köra på direkt) Bygg din laxtartar med lite avokado i botten och sen laxblandningen på toppen. (Jag använder runda formar som man tex trycker ut pepparkakor med) Strö över flingsalt och sesamfrön och serveras gärna med en skiva rostat bröd eller något gott knäckebröd Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 200 g laxfilè
Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken. Så, till alla er tappra som inte haft semester än – eller som kanske inte har någon semester alls – här kommer ett klassiskt vardagsrecept och en liten klapp på axeln från mig
Fisk & skaldjur,Stekt, grillat & wokat. Här serverade jag sötpotatisklyftorna med fisk som jag panerat med kokos och en kall, frisk sås med citron och ingefära