Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

  • 18 Recept
Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

4 Rimmad torsk 4 port torskrygg (à 140 g) 1 1/2 msk salt 2 tsk strösocker 5 dl vatten Rödbetskross 6 medelstora rödbetor 5 medelstora mjöliga potatisar 50 g smör 1/2 dl mjölk salt och svartpeppar 1 kruka dill 65 g babyspenat Pepparrotssmetana 2 msk riven färsk pepparrot 2 dl smetana salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Asiatisk sill

Asiatisk sill

Ingredienser Portioner. 10 3 dl vatten 2 dl socker 1 dl ättiksprit (12%) 3 - 3 1/2 cm ingefära 4 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 burkar inläggningssill (à 420 g) 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan
CURRYSILL MED ÄPPLE OCH PURJOLÖK

CURRYSILL MED ÄPPLE OCH PURJOLÖK

Låt sillen rinna av (men spara lite av lagen) och skiva i tunna bitar. Blanda ut kryddorna med lagen, tillsätt crème fraiche och majonnäs
HOT HOT SILL

HOT HOT SILL

Skala och skiva ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin. Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen
Räkor Indienne

Räkor Indienne

Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg
CHILIMARINERADE RÄKOR

CHILIMARINERADE RÄKOR

Glöm inte att smaka chilin innan du använder den i maten, det är jättestor skillnad på chili och chili
Fisk med koriander och grön chili

Fisk med koriander och grön chili

Lägg fisken på aluminiumfolie eller bakplåtspapper och täck båda sidorna med yoghurtpastan. Jag kan bli så himla sugen på fisk till lunch
Torskrygg i ugn med en såå god sås till

Torskrygg i ugn med en såå god sås till

Låt svalna och spar tills fisken ska in i ugnen. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Asiatisk Laxtartar med Avokado

Asiatisk Laxtartar med Avokado

Så här gör du 15 min Skär lax i fin fina bitar Skär avokadon i små tärningar Blanda soja, limesaft och vänd försiktigt detta ihop med laxebitarna. (Detta kan med fördel vila i kylen i 30 minuter , men går bra att köra på direkt) Bygg din laxtartar med lite avokado i botten och sen laxblandningen på toppen. (Jag använder runda formar som man tex trycker ut pepparkakor med) Strö över flingsalt och sesamfrön och serveras gärna med en skiva rostat bröd eller något gott knäckebröd Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 200 g laxfilè
Ugnsfisk med saffran och vitlök

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Häll såsen ovanpå fiskenoch lägg dit tomaterna. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt mjölk, smör och salt
Fisk under frasigt täcke

Fisk under frasigt täcke

Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken. Så, till alla er tappra som inte haft semester än – eller som kanske inte har någon semester alls – här kommer ett klassiskt vardagsrecept och en liten klapp på axeln från mig
Frasig fisk

Frasig fisk

Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Fräs lök och hackade champinjoner i en kastrull med smör
Fiskgratäng med broccoli och spenat

Fiskgratäng med broccoli och spenat

Lägg tomater, broccoli och bladspenat i botten på en ugnfast form och den tinade fisken ovanpå. Men först lite fisk i dagens matlåda