Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti, tagliatelle, penne eller gnocchi
  • 1500 gram kycklingfilé
  • 14 msk olivolja
  • 12 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 purjolök
  • 11 klyfta vitlök
  • 14 krm chiliflakes
  • 12 msk hackad persilja, färsk eller fryst
  • 11 burk crème fraiche, naturell
  • 14 msk pastavatten
  • 11/2 dl riven parmesan eller grana padano
  • 110 blad hackad färsk basilika till garnering (valfritt)Börja koka pastan enligt paket. Skär kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm. Bryn och fräs kycklingen i 2 msk olivolja i 4-5 minuter i en stekpanna. Salta och peppra. Dela och skölj samt rensa purjolöken. Strimla den. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka persilja. Lägg över den stekta kycklingen i en skål. Fräs purjolök i 2 msk olivolja någon minut tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och chiliflakes samt fräs någon minut till. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Tillsätt hackad persilja samt crème fraiche. Låt puttra på låg värme tills pastan är klar. Riv osten. Häll av pastan och lägg tillbaks i kastrullen. Blanda kycklingröran med pastan i kastrullen eller panna med höga kanter. Blanda i hälften av den rivna osten. Smaka av pastan med salt och peppar innan servering. Servera resten av den rivna osten till pastan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.