Ramslökscrème att ha och plocka fram till allehanda godsaker. Intensivt klorofyllgrön, mild vild vitlökssmak, en juvel i köket, naturens vårgåva – ramslök
Ansa löken och hacka den fint. Hacka chilin fint. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. Slå bönorna i en sil och skölj med kallt vatten, låt droppa av ordentligt
Det var tidigt sjuttiotal och mamma hade precis börjat jobba. Jag och syrran, bortskämda med hemlagat varje dag, fick plötsligt bli en del av bortskämda-ungar-som-fått-hemlagat-men-som nu-måste-äta halvfabrikat-generationen
Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Fyllning. Bred på senap och lägg på lite smulad ädelost och en päronklyfta och rulla ihop
Okej, vi går rakt på sak. Det ligger ingen fastlagsbulle på tallriken här i det Mårtenssonska köket idag trots att det är fettisdagen, inte ens en bullsmula eller en mandelmasseklick kommer ni att hitta här
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta