Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa avokadon och hacka äggen. Blanda räkor (spara gärna några för dekorering), avokado, ägg, majonnäs och crème fraîche och smaka av med citronsaft och kryddor
Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning. Gratinera cirka 5-7 minuter, tills den får gyllene färg. 2 kokta humrar (eller krabbor, 2 stora eller fler små)
Vill ha något att se fram emot varje vecka, sedan om det är att gå ut på restaurang mitt i veckan, äta Kalix löjrom hemma eller bara ta ett fotbad och se en bra film på en tisdag kväll själv, det spelar mindre roll
Ett kryddsmör som passar perfekt till ex. kyckling. Såå gott. Beräkna 100 g smör till fyra personer. Låt smöret bli rumstempererat, eller kör det i micron några sekunder
Tillsätt whiskyn och låt småputtra några minuter. 11Spara receptetSkriv utIngredienser2 schalottenlökar, finhackade1/2 tsk vitpeppar1/2-1 msk grovt malen svartpeppar (börja med mindre mängd
Min dos på två teskedar var det sista i botten på en inte alldeles ny burk. Då är det alltid lite svagare styrka, enligt min erfarenhet, och marinaden fick ändå en påtaglig hetta
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Låt smeten vila i 10 minuter. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. Häll över äggsmeten och grädda mitt i ugnen ytterligare 20-25 minuter
Ta ut och låt steken vila 10 minuter innan du tar bort steksnöret och skivar upp köttet. Receptet är hämtat från Fernando Di lucas bok "Mitt medelhavskök" (Massolit Förlag) 1 msk salt
Skär de mindre bitar och koka dem i grönsaksbuljong, börja med färskpotatisen. Tillsätt lök och morötter efter 10 minuter. Tillsätt sparrisen de sista 2 minuterna av kokningen
Mjöla in bullen och vira in den i en bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter (vira inte för hårt då degen ska ha möjlighet att jäsa). Grädda i 20 minuter tag sedan av locket, sänk värmen till 225 grader och grädda ytterligare i 20 minuter. Tag ut grytan och låt brödet ligga kvar i ca 15 minuter innan du plockar upp det. 20 minuter t. 20 minuter T. ca 15 minuter
Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Moules marinièresTvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten
Ett nät musslor kan göra dig sjuk. och sjukt nöjd. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela