min kock bok

min kock bok

  • 64 Recept
Pasta med tonfisk och kapris

Pasta med tonfisk och kapris

2 klyfta vitlök, fint skivade 3 msk olivolja 400 g hela konserverade tomater 2 msk kapris 1 burk tonfisk i vatten 0,5 citron, skalet 4 port spaghetti 1 kruka basilika salt svartpeppar, nymald
Räkröra i avokado

Räkröra i avokado

Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa avokadon och hacka äggen. Blanda räkor (spara gärna några för dekorering), avokado, ägg, majonnäs och crème fraîche och smaka av med citronsaft och kryddor
Gratinerad hummer – recept

Gratinerad hummer – recept

Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning. Gratinera cirka 5-7 minuter, tills den får gyllene färg. 2 kokta humrar (eller krabbor, 2 stora eller fler små)
Västerbottensostgratinerad hummer

Västerbottensostgratinerad hummer

Vill ha något att se fram emot varje vecka, sedan om det är att gå ut på restaurang mitt i veckan, äta Kalix löjrom hemma eller bara ta ett fotbad och se en bra film på en tisdag kväll själv, det spelar mindre roll
Kryddsmör med parmesanost, citron och vitlök

Kryddsmör med parmesanost, citron och vitlök

Ett kryddsmör som passar perfekt till ex. kyckling. Såå gott. Beräkna 100 g smör till fyra personer. Låt smöret bli rumstempererat, eller kör det i micron några sekunder
Godaste såsen till kött! Pepparsås med whisky

Godaste såsen till kött! Pepparsås med whisky

Tillsätt whiskyn och låt småputtra några minuter. 11Spara receptetSkriv utIngredienser2 schalottenlökar, finhackade1/2 tsk vitpeppar1/2-1 msk grovt malen svartpeppar (börja med mindre mängd
Grekisk Afton

Grekisk Afton

ikväll blev det Grekiskt - jag är ett stort fan av den grekiska matkulturen. Grekiska Färsbiffar ( kan även göras som spett)
Per Morbergs fläskpannkaka

Per Morbergs fläskpannkaka

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Låt smeten vila i 10 minuter. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. Häll över äggsmeten och grädda mitt i ugnen ytterligare 20-25 minuter
Lammstek med örtagårds-tabbouleh

Lammstek med örtagårds-tabbouleh

Skala vitlöken, dela hälften av bitarna i mindre bitar, gör små stick i köttet med en vass kniv och peta in vitlöksbitar

Lammstek med citron och örter

Ta ut och låt steken vila 10 minuter innan du tar bort steksnöret och skivar upp köttet. Receptet är hämtat från Fernando Di lucas bok "Mitt medelhavskök" (Massolit Förlag) 1 msk salt
Hel grillad forell med krämiga primörer

Hel grillad forell med krämiga primörer

Skär de mindre bitar och koka dem i grönsaksbuljong, börja med färskpotatisen. Tillsätt lök och morötter efter 10 minuter. Tillsätt sparrisen de sista 2 minuterna av kokningen
Blomkålsgratäng

Blomkålsgratäng

Dela blomkålshuvudet i mindre buketter (eller skär i skivor) och förväll dem några minuter i lättsaltat vatten

Marinad till frysta kycklingklubbor

Blir ju inte mindre för att man nu har två matlådor att fixa också. Nu ser mina ut så här när jag öst för första gången
Bröd i gjutjärnsgryta

Bröd i gjutjärnsgryta

Mjöla in bullen och vira in den i en bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter (vira inte för hårt då degen ska ha möjlighet att jäsa). Grädda i 20 minuter tag sedan av locket, sänk värmen till 225 grader och grädda ytterligare i 20 minuter. Tag ut grytan och låt brödet ligga kvar i ca 15 minuter innan du plockar upp det. 20 minuter t. 20 minuter T. ca 15 minuter
Leif Mannerström lagar moules marinières

Leif Mannerström lagar moules marinières

Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Moules marinièresTvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten
Musslor i grädde och vitt vin

Musslor i grädde och vitt vin

Ett nät musslor kan göra dig sjuk. och sjukt nöjd. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela