Bakverk

Bakverk

Roys pannkakstårta

Roys pannkakstårta

Pannkakor150 g vetemjöl [2,5 dl] 9 g vaniljsocker [1 msk] 25 g strösocker [2 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 30 g smör [2 msk] 165 g ägg [3 st] 600 g mjölk [6 dl]
Vit chokladbiskvi med hallon i långpanna

Vit chokladbiskvi med hallon i långpanna

Botten500 g mandelmassa 1 dl strösocker 2 äggvitor. 1Hallonmarängsmörkräm6 äggvitor, från stora ägg 3 dl strösocker 2 krm salt 500 g smör, rumsvarmt 2 dl hallonpuré (ca 300 g mixade och silade hallon)
Sega hallonremmar

Sega hallonremmar

6 dl hallon. 1 tsk honung. citron. salt. 2 msk honung. strösocker. florsocker. 6 dl hallon 1 tsk honung citron salt 2 msk honung strösocker florsocker
Stompa

Stompa

1,5 l rågsikt. 2 tsk bikarbonat. 2 tsk fänkål. 2 tsk anis. 2 tsk salt. 2 dl honung. 5 dl filmjölk. 1,5 l rågsikt 2 tsk bikarbonat 2 tsk fänkål 2 tsk anis 2 tsk salt 2 dl honung 5 dl filmjölk
Julpickles, piccalilli

Julpickles, piccalilli

blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, fänkål, gröna bönor, squash. 1lök, blandad, t ex röd och schalotten
Krusbärsmarmelad

Krusbärsmarmelad

1 liter fina krusbär, röda eller gröna. 10,3 dl vatten. 14,5 dl socker. 11 krm natriumbensoat (valfritt konserveringsmedel)Rensa krusbären
Rabarbermostarda

Rabarbermostarda

10 g gula senapsfrön. 1300 g rabarber. 1100 g dadlar, urkärnade. 1100 g rörsocker. 15 g senapspulver. 15 g dijonsenap
Stekpannebröd med bakpulver

Stekpannebröd med bakpulver

Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten