Julpickles, piccalilli
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, fänkål, gröna bönor, squash
  • 1 lök, blandad, t ex röd och schalotten
  • 1 salt
  • 1 vatten
  • 1 ingefära, hackad
  • 1 senapsfrön
  • 1 senapspulver
  • 1 gurkmeja
  • 1 röd chili + 1 grön chili
  • 1 lagerblad
  • 1 mango, i bitar
  • 1 päron, rivna
  • 1 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 äppelcidervinäger
  • 1 socker
  • 1 majsena
  • 1 honung (valfritt)
  • 1 olja till stekningDel 11. Skär grönsakerna i små bitar. Blanda salt och vatten, lägg i grönsakerna. De ska täckas av vatten.2. Låt dra några timmar, lägg en tallrik ovanpå som tyngd, så de hamnar under ytan. Du kan även ha dem i kylen över natten.Del 21. Häll grönsakerna i ett durkslag.2. Stek försiktigt kryddorna i olja. Tillsätt vinäger, frukt och vitlök.3. Koka upp och lägg i de avhällda grönsakerna samt socker. Koka 15 minuter eller tills de börjar mjukna.4. Blanda majsena med 1 dl vatten och rör ner mot slutet av kokningen, smaka av med honung. Häll på väl rengjorda glasburkar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.