Pannkakor150 g vetemjöl [2,5 dl] 9 g vaniljsocker [1 msk] 25 g strösocker [2 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 30 g smör [2 msk] 165 g ägg [3 st] 600 g mjölk [6 dl]
Vaniljchantilly800 g vispgrädde [8 dl] 60 g florsocker [1 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk]
Hallonsylt300 g frysta hallon 180 g syltsocker [2 dl]
Garnering och fyllningev 400 g färska bär florsocker
Mandelkaka150 g smör 60 g vetemjöl [1 dl] 60 g mandelmjöl [1 1/2 dl] 180 g florsocker [3 dl] 150 g äggvita [5 ägg] 10 g vaniljsocker [1 msk] 2 g salt [1/2 tsk] 3-4 stjälkar rabarber malen kardemumma rörsocker
Munkar250 g mjölk [2,5 dl] 85 g strösocker [1 dl] 18 g vaniljsocker [2 msk] 5 g bakpulver [1 tsk] 7 g salt [1 tsk] 30 g jäst 120 g smör, rumstemperatur 110 g ägg [2 st] 660-690 g vetemjöl [11-11,5 dl] 1,5 l olja, till fritering
David fyllde 16 år i söndags, så då var det dax för den traditionella pannkakstårtan. I år så blandade jag philalelphiaost i grädden och det blev en höjdare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.