Botten300 g digestivekex [18 st] 150 g smör 10 g vaniljsocker [1 msk] 45 g strösocker [0,5 dl] 5 g malen kardemumma
1 Cheesecake600
g färskost 135 g strösocker [1,5 dl] 1 vaniljstång 20 g vetemjöl [2 msk] 100 g gräddfil [1 dl] 110 g ägg [2 stycken] 30 g äggula [2 stycken] 150 g vit choklad
1 Jordgubbskräm200
g frysta jordgubbar, tinade 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 1 vaniljstång 1 citron, saften [0,5 dl] 25 g majsstärkelse (1/2 dl) 25 g vatten, kallt (2 msk)
Påminner inte den helvita tårtan nästan om en bröllopstårta. Fyll tårtan ordentligt med skivade jordgubbar mellan bottnarna, sedan kan man dekorera med lite vad man vill
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Bred den över kakan och dekorera medjordgubbar eller som jag, med lite choklad. Till toppingen vispas crème fraiche med fröna från en urskrapad vanlijstång med elvisp tills den blir fast och bredbar
VITCHOKLADCHEESECAKEmed GRANATÄPPELSIRAP. Det här är en söt cheesecake där sötman och krämigheten från den vita chokladen möts av syrligheten hos granatäpplet
Vit mjuk chokladmousse toppad medjordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Ägg blandat medvit choklad. Vit chokladmousse. Marinaden är riktigt god att äta ihop med chokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna och chokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
FYLLDA JORDGUBBARVIT CHOKLADFROSTING. Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. 150 gram vit choklad
Smält den vita chokladen och smöret över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Spritsa/bred på ett jämnt lager över botten och dekorera medjordgubbar, limezest, citronmeliss och jordgubbsblommor
Så det blev en cheesecake medjordgubbar. Den här smaskiga kakan åt vi på midsommar med vaniljsås. På midsommar måste man äta jordgubbar, det bara är så
Börja med botten. VitchokladcheesecakePortioner. smula digestivekexen och blanda med smör. Blanda Philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.