Krusbärsmarmelad
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liter fina krusbär, röda eller gröna
  • 10,3 dl vatten
  • 14,5 dl socker
  • 11 krm natriumbensoat (valfritt konserveringsmedel)Rensa krusbären. Lägg dem i en stor kastrull och koka i vattnet i fem minuter. Mosa ihop krusbären med en slev eller potatisstöt. Tillsätt sockret och låt småkoka i 45 minuter. Gör marmeladprovet genom att ta en tsk krusbärsmarmelad och lägga på en assiett och ställa i kylen. När krusbärsmarmeladen stelnat ska du dra kanten på skeden genom krusbärsmarmeladen och då ska den inte flyta ihop igen, gör den det så får du koka lite till. Rör ut natriumbensoat med lite av sylten i ett glas. Rör ut i resten av sylten. Häll upp krusbärsmarmeladen på rengjorda burkar och låt den kallna. Täck gärna med två lager smält paraffin och sätt på lock. Utan konserveringsmedel håller sig marmeladen minst 14 dagar i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.