11 krm
natriumbensoat (valfritt konserveringsmedel)Rensa krusbären. Lägg dem i en stor kastrull och koka i vattnet i fem minuter. Mosa ihop krusbären med en slev eller potatisstöt. Tillsätt sockret och låt småkoka i 45 minuter. Gör marmeladprovet genom att ta en tsk krusbärsmarmelad och lägga på en assiett och ställa i kylen. När krusbärsmarmeladen stelnat ska du dra kanten på skeden genom krusbärsmarmeladen och då ska den inte flyta ihop igen, gör den det så får du koka lite till. Rör ut natriumbensoat med lite av sylten i ett glas. Rör ut i resten av sylten. Häll upp krusbärsmarmeladen på rengjorda burkar och låt den kallna. Täck gärna med två lager smält paraffin och sätt på lock. Utan konserveringsmedel håller sig marmeladen minst 14 dagar i kylen.
Häll upp krusbärsmarmeladen i rena burkar och låt kallna. Rensa kursbären, ta bort stjälk och "skägg". Lägg dem i en stor kastrull och koka i vattnet i 5 minuter
ca 5 – 6 dl färdig marmelad. 8 dl rensade röda krusbär, ej för mogna. 4 dl strösocker ca. 3 msk vatten. 2 – 3 små rengjorda burkar att hälla upp marmeladen i
Måste göra något av alla krusbär och provade därför ett recept jag hittade på nätet. (Det florerar på många ställen så jag vet inte var det ursprungligen kommer ifrån)
Krusbär var en överraskning när jag hittade de i trädgården men en trevlig sådan. Det var inte så många men till två små burkar marmelad räckte det dock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.