Kalles

Kalles

Saftiga kanel- och kardemummabullar

Saftiga kanel- och kardemummabullar

Bulldeg400 g vatten [4 dl] 100 g standardmjölk (eko) [1 dl] 50 g jäst, ej för söta degar 1050 g vetemjöl (eko) [1,75 l] 250 g smör, normalsaltat (eko) 200 g strösocker (eko) [2,2 dl] 16 g kardemummakärnor, stött (eko) 8 g salt [1,3 tsk]
Räksallad med ägg

Räksallad med ägg

4 dl skalade räkor. 14 ägg. 11 paket cocktailtomater. 115 cm gurka. 12 dl majs. 11 röd paprika. 10,5 rödlök. 11 avokado
Leilas godaste revbensspjäll

Leilas godaste revbensspjäll

5 kg revbensspjäll, hela, tjocka 1 vitlök 2 gula lökar 2 morötter salt. 1Glaze till revbenspjällen1 dl ketchup 1 dl japansk soja 1 dl rörsocker 2 msk sesamolja 0,5 dl honung, flytande ca 4 cm ingefära (stor som en tumme) 2 klyftor vitlök
Paj med svamp och bacon

Paj med svamp och bacon

Pajdeg. 150 g smör 3,5 dl vetemjöl 2-3 msk vatten, kallt. 1Fyllning. 400 g champinjoner, hackade 1 förp bacon, strimlat 1 gul lök, hackad 3 dl ost, riven paprikapulver salt peppar
Kycklinggryta med röd currysås

Kycklinggryta med röd currysås

1 gul lök, stor 600 g kycklinglårfilé 1 aubergine, stor 1 röd paprika 1 citrongräs 3 klyftor vitlök 4-5 cm färsk ingefära 4 msk röd currypasta 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml) 3 msk fisksås 2 msk farinsocker 1 limefrukt, finrivet skal + saft 1 kruka färsk koriander neutral matolja, till stekning 4 port jasminris, kokt
Frasiga potatisbakelser

Frasiga potatisbakelser

Gör så här. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen och pressa potatisen över. Ha inte potatis ända ut till kanten utan spara ett par centimeter av smördegen runt om