Räksallad med ägg
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl skalade räkor
  • 14 ägg
  • 11 paket cocktailtomater
  • 115 cm gurka
  • 12 dl majs
  • 11 röd paprika
  • 10,5 rödlök
  • 11 avokado
  • 165 gram salladsmix
  • 10,5 huvud isbergssallad
  • 11 dl olivolja
  • 12 msk vit balsamvinäger
  • 12 tsk dijonsenap
  • 11 tsk honung
  • 11 krm salt
  • 11 krm svartpepparKoka ägg ca 7 minuter. De ska vara hårdkokta men med en lite mjuk gula. Skölj dem sedan i kallt vatten, skala dem och dela i ägghalvor. Tina räkor om du köpt frysta. Eller skala räkor om du köpt med skal. Häll av räkor om du köpt dem i lag. Lägg upp ingredienserna i en stor salladsskål efter hand du förbereder dem. Skölj gurka och tärna den. Skölj majs. Skölj och skär paprika i tärningar. Skala rödlök och strimla den. Skär avokado i halvor, sätt kniven i kärnan och vrid loss den. Gröp ur samt skär avokadohalvorna i skivor. Skölj sallad och blanda med grovt delad isbergssallad. Blanda dressingen av olivolja, vinäger, senap, honung och svartpeppar. Smaka av med salt. Blanda runt salladen med hälften av dressingen. Servera ur salladsskålen eller fördela i fyra djupa tallrikar. Skeda över resten av dressingen. Lägg på ägghalvor och servera räksalladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.