Laxburgare med citrontzatsiki & picklad lök
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Laxburgare med citrontzatsiki & picklad lök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • VINÄGERPICKLAD RÖDLÖK
  • 2 tunnskivade rödlökar
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • ½ tsk salt
  •  
  • MARINAD
  • 1 pressad lime
  • 1 msk sweet chili
  • 3 msk matolja
  • salt och peppar
  • 500 g laxfilé skinnfri i portionsbitar
  • ½ huvud isbergssallad
  • 4 hamburgerbröd
  •  
  • CITRONTZATSIKI
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ½ tärnad skalad gurka
  • ½ citron saft och skal
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

    1. Rör ut socker med vinäger och salt. Lägg i löken och låt pickla minst 20 minuter.

    2. Rör samman marinaden och lägg i portionsbitar av laxen. Låt marinera ca 15 minuter.

    3. Blanda samman alla ingredienserna till tzatsikin och smaka av med salt och peppar.

    4. Stek laxbitarna i panna eller försiktigt på grillen.

    5. Servera i hamburgerbröd tillsammans med citrontzatsiki, isbergssallad och picklad lök.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.