No bake LCHF-cheesecake med Körsbärssylt Jill Wallentin dietdoctor.com
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
16
port
Botten
5 dl
(240 g) mandelmjöl
150 g
smör, smält
4 msk
erytritol
¼ tsk
salt
Fyllning
900 g
färskost
2,5 dl
vispgrädde
1,5 dl
erytritol
2 tsk
vaniljextrakt
1 citron,
juice och zest
Körsbärssylt
225 g
urkärnade and halverade körsbär
1 msk
erythritol
4 msk
vatten
4 droppar
bittermandelextrakt (valfritt)
Beskrivning
Den här ljuvligt krämiga LCHF-cheesecaken med en hint av citron är den perfekta desserten för speciella tillfällen. Den är dessutom superenkel att göra – du behöver inte ens sätta på ugnen. Servera som den är eller toppa med bär efter säsong. Vi är övertygade om att du kommer älska den lika mycket som vi gjorde!
Häll alla ingredienser till botten i en skål, blanda ihop till en sandig konsistens.
Tryck ut smeten i en springform (23 cm), täck hela botten och upp på kanterna.
Använd ett decilitermått eller dina fingrar för att trycka till degen ordentligt.
Sätt in i kylskåpet.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en stor skål. Vispa med elvisp i ca 5 minuter tills smeten är fluffig.
Häll fyllningen över botten och jämna till med en slickepott eller sked.
Täck cheesecaken med plastfolie och låt vila i kylskåpet i minst 3 timmar.
Toppa cheesecaken med din favorittopping. Se några av våra favoriter här nedanför.
Förslag på topping
Gör cheesecaken ännu godare och lyxigare med din favorittopping! Varför inte göra en sockerfri sylt? Se fler förslag på topping här nedanför.
Sugar-free cherry sauce
Körsbärssylt
Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelhög värme. Låt sjuda tills körsbären är mjuka och vätskan har reducerats.
Låt svalna helt innan serving. Toppa cheesecaken med din hemmagjorda körsbärssylt.
Andra förslag på topping
Kolla in vår visuella guide med frukt och bär och nötter för mer inspiration.
Jordgubbar
Hallon
Blåbär
Citron- eller limeskivor
Vispad grädde
Färsk mynta
Rostade mandlar, hasselnötter, valnötter eller pekannötter.
En krispigare botten
Om du vill ha en lite stadigare botten som dessutom får lite extra smak kan du baka den i ugnen i 175°C i cirka 10 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg. Låt botten svalna ordentligt innan du häller i fyllningen.
Du stoppar och reglerar droppningen genom att sätta ett finger över den övre öppningen. Det vill säga jag har inte hållit igen med sötningen men så klart använt alternativ till vitt socker
Blanda samman med kexen och tryck ner i botten på formen. INSTRUKTIONER. Mixa kexen så de smulas ner. Bryn smöret i kastrull, dvs smält tills det blir brunt
Mixa även igenom havregrynen. Mixa cashewnötterna till ett mjöl med stavmixer. Rör samma med nötmixen. Lägg ner dadlar och kryddor och kör allt ytterligare med stavmixern tills en jämn smet bildats
Jag gjorde en botten av chokladfyllda digestivekex och ställde Dumlekolor som ett staket runt formen och fyllde sedan på med cheesecakesmet smaksatt med Dumle
Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Sådana här små gulliga minikakor är trevligt att ha till hands och förgylla många desserter med (t. sockerfri bananglass), toppa fruktsallad med eller ha i hemmagjord nyponsoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.