No bake LCHF-cheesecake med Körsbärssylt Jill Wallentin dietdoctor.com
ingelamlandberg
ingelamlandberg

No bake LCHF-cheesecake med Körsbärssylt Jill Wallentin dietdoctor.com

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 port
  • Botten
  • 5 dl (240 g) mandelmjöl
  • 150 g smör, smält
  • 4 msk erytritol
  • ¼ tsk salt
  • Fyllning
  • 900 g färskost
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl erytritol
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 citron, juice och zest
  • Körsbärssylt
  • 225 g urkärnade and halverade körsbär
  • 1 msk erythritol
  • 4 msk vatten
  • 4 droppar bittermandelextrakt (valfritt)

Beskrivning

    Den här ljuvligt krämiga LCHF-cheesecaken med en hint av citron är den perfekta desserten för speciella tillfällen. Den är dessutom superenkel att göra – du behöver inte ens sätta på ugnen. Servera som den är eller toppa med bär efter säsong. Vi är övertygade om att du kommer älska den lika mycket som vi gjorde!

    Häll alla ingredienser till botten i en skål, blanda ihop till en sandig konsistens.

    Tryck ut smeten i en springform (23 cm), täck hela botten och upp på kanterna.

    Använd ett decilitermått eller dina fingrar för att trycka till degen ordentligt.

    Sätt in i kylskåpet.

    Blanda alla ingredienser till fyllningen i en stor skål. Vispa med elvisp i ca 5 minuter tills smeten är fluffig.

    Häll fyllningen över botten och jämna till med en slickepott eller sked.

    Täck cheesecaken med plastfolie och låt vila i kylskåpet i minst 3 timmar.

    Toppa cheesecaken med din favorittopping. Se några av våra favoriter här nedanför.

    Förslag på topping
    Gör cheesecaken ännu godare och lyxigare med din favorittopping! Varför inte göra en sockerfri sylt? Se fler förslag på topping här nedanför.

    Sugar-free cherry sauce

    Körsbärssylt

    Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelhög värme. Låt sjuda tills körsbären är mjuka och vätskan har reducerats.

    Låt svalna helt innan serving. Toppa cheesecaken med din hemmagjorda körsbärssylt.

    Andra förslag på topping
    Kolla in vår visuella guide med frukt och bär och nötter för mer inspiration.

    Jordgubbar
    Hallon
    Blåbär
    Citron- eller limeskivor
    Vispad grädde
    Färsk mynta
    Rostade mandlar, hasselnötter, valnötter eller pekannötter.

    En krispigare botten
    Om du vill ha en lite stadigare botten som dessutom får lite extra smak kan du baka den i ugnen i 175°C i cirka 10 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg. Låt botten svalna ordentligt innan du häller i fyllningen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.