Pickladegrönsaker är gott och ha i kylskåpet eftersom de passar som tillbehörtill det mesta. Jag använde blomkål och broccolii detta recept, men du kan med fördel byta en del av grönsakernatill morotsstavar, lök eller vitlök om du vill
Ättiksstinna och krispigagrönsaker funkar till ALLT. Häll den varma lagen över grönsakerna. Jag älskar nästan alla sorters inläggningar och särskiltpickles
Halvera fänkålen, skär bort toppen på dem och strimla resten fint. Lägg tillsammans med strimladchilii en väl rengjord glasburk och slå på den heta lagen
Skiva morot och ½ fänkål tunt, gärna på mandolin. Häll av vattnet och spola av löken i kallt vatten. Lägg 250 g röd steklök i en skål och häll på kokande vatten och låt stå 1 minut. Koka upp 1/2 dl ättiksprit, 12%, 1 dl strösocker och 1 1/2 dl vatten i en kastrull, och låt kallna i vattenbad. Tillsättgrönsakerna, rör om och låt stå i kylen iminst 1 timme. 5 dl ättiksprit
Lägg grönsakernaikonserveringsburk av glas och häll på den heta lagen. Ansa och skala grönsakerna. Tänk på att skära de som har kortast koktidi större bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.