SmörkrämVärm socker och äggvita i ett vattenbad under omrörning tills smeten nått 60 grader. Vispa äggvita- och sockerblandningen sval och tredubbel i volym
florsocker. 1osaltat smör. 1ägg (ca 1). 1konditorivetemjöl. 1mandelmassa. 1smör (rumstemp). 1äggMördegI en blandare (med vinge) mixa florsocker och smör till en jämn massa
Värm ugnen till 200 grader, över och undervärme. Hacka nötterna, smält smöret och värm hasselnötskrämen några sekunder i micron eller i en kastrull för att den ska mjukna och blir bredbar
Skrivet 2016-10-08 Klockan 13. 57. 00. Det här behöver du till en långpanna 30x40 cm ( 42 kakor ). 500 gram smör10 dl vetemjöl4 dl strösocker4 msk vaniljsocker1 msk bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.