Förrätter

Förrätter

  • 22 Recept
Ugnsgratinerade rödbetor med chevréost

Ugnsgratinerade rödbetor med chevréost

Vi köpte färdiggrillad kyckling och potatissallad. Skar upp melon och ananas. Gjorde baconlindande dadlar och ugnsgratinerade rödbetor med chevéost
Gratinerad vit sparris med prosciutto

Gratinerad vit sparris med prosciutto

Skala och koka sparrisen enligt receptet här bredvid. Linda 1 skiva skinka runt varje sparrisstjälk. Lägg sparrisen på ugnsfasta tallrikar och strö över ost
Vit Sparris med Hollandaisesås

Vit Sparris med Hollandaisesås

Jag är sjuk. Det är jag väldigt sällan. Alltså så sjuk att jag stannar hemma från jobbet. Ont i halsen, feber och värk i kroppen
Vit sparris ugnsbakad med parmesan

Vit sparris ugnsbakad med parmesan

Den mjölkvita sparrisen är en riktig vårprimör. God som den är, smörstekt eller med klassisk hollandaise-sås som tillbehör
Löjromstoast med avokadocreme

Löjromstoast med avokadocreme

Rosta brödet och ta ut rondellen eller smörstek brödrondellerna. Om löjrommen inte är så fast och fin som den bör vara kan den läggas att rinna av en stund i en sil
Toast au chèvre chaud

Toast au chèvre chaud

Till förrätt serverade jag Toast au chèvre chaud som jag hittade här. 4 portioner4 skivor mörkt bröd, valde brödet "Energi"4 skivor chèvre, à 50 g50-75 g valnötter2 msk flytande honung
Enkel guacamole

Enkel guacamole

Dela och gröp ur avokadon. Mosa avokadon i en skål och tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Servera med nachochips
Förrätt till fest

Förrätt till fest

Ser mera invecklad ut en vad den egentligen är. Skålen är gjord på smördegsplattor. Och fyllningen kan kan bra göras i ordning i god tid och förvaras kylskåpskall
Gratinerad hummer med västerbottenost

Gratinerad hummer med västerbottenost

Igår hade vi lite familjemys med god mat och brädspel. Vi ville lyxa till det lite med en god förrätt så det blev gratinerad hummer
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering