Jörgens soppa

Jörgens soppa

  • 25 Recept
Ugnsbakad lax med fetaost och soltorkad tomat

Ugnsbakad lax med fetaost och soltorkad tomat

Tittar ni på Sveriges Mästerkock. Det gör jag. Imponerad av hur många duktiga amatörkockar det finns och hur alla vågar ställa upp trots blandad talang
Ugnsbakad lax med fetaost och soltorkade tomater

Ugnsbakad lax med fetaost och soltorkade tomater

Jag har ju skrivit förut att vi är alldeles för dåliga på att äta fisk i vardagen. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
Läcker förrätt - Parmarullar med getost

Läcker förrätt - Parmarullar med getost

Mina kära läsare (om jag har några kvar efter över 20 dagar utan uppdateringar. -). ). ni är väl rätt trötta på att mötas av samma kladdkakebild varje gång ni kikar in för en uppdatering
Höstig Pastagratäng

Höstig Pastagratäng

Höstig Pastagratäng. Trevlig onsdag på er allesammans. Har ni börjat komma in i rutinerna igen efter sommarledigheten
Jämtländsk älggryta

Jämtländsk älggryta

Putsa och skär älgköttet i bitar, 2-3 cm stora. Skär fläsket i små tärningar. Ansa och skala lök och morot
Enkel Rödvinssås

Enkel Rödvinssås

Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk. Häll på vin, vatten, fond, farinsockret, balsamvinäger och rosmarin
Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kalops 750 gram högrev 300 gram morötter 4 st gul lök(ar) 15 st kryddpepparkorn 0,5 tsk salt 1 st vitpeppar , från kvarn el
Kantarellsås – godaste jag gjort!

Kantarellsås – godaste jag gjort!

Det är många som söker recept med svamp nu och i synnerhet kantareller. Jag har en del i arkivet, bara skriv in kantareller i sökrutan så kommer en hel del recept upp
Toast skagen med somrig drink

Toast skagen med somrig drink

Toast skagen med somrig drink. God förmiddag. Idag är det måndag igen och vi fick lite sovmorgon till strax innan 06
Fläskfilé i krämig sås

Fläskfilé i krämig sås

(4 personer). 500 g fläskfilé. 15 soltorkade tomater i olja. 1 vitlöksklyfta. 1 köttbuljongtärning. 1 purjolök

Äggröra som på hotell

1. Vispa ihop alla ingredienser. 2. Värm smeten på medelvärme i en kastrull eller stekpanna med lite smör. Rör hela tiden med en träsked tills det börjar stelna
en sjöman älskar… biff & vin?

en sjöman älskar… biff & vin?

Lördag och matlagning är en god kombination, lördag och långkok ännu bättre – dofterna fyller lägenheten och skapar en underbar atmosfär
Enchiladas

Enchiladas

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Fläskfiléspett fajita

Fläskfiléspett fajita

Ugn 250°. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär köttet i små kuber. Blanda kött, olja, vitlök och kryddor i en skål
Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Gulaschgryta

Gulaschgryta

Skär köttet i bitar som är 2x2 cm, och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken och lägg i grytan tillsammans med pressad vitlök, tomater, vatten och buljongtärning
Höstgryta

Höstgryta

6 personer. Smör. 2-3 dl förvällda. kantareller. 1 kg putsade grytbitar av rådjur. 1-2 dl vatten. 5 dl grädde. 1 msk kinesisk soya
Parmesangratinerad kyckling

Parmesangratinerad kyckling

Dela kycklingen i mindre delar om du använder hel. Sätt ugnen på 200°. Häll lite olja och lägg pyttelite smör i en ugnsform