Den här enkla vitkålsgratängen blev verkligen jättegod och krämig. Smaken på gratängen påminner om stuvad vitkål, men jag tycker att gratängen är snäppet godare än vitkålsstuvning eftersom den får en gräddad yta, vilket jag tycker tillför lite extra god smak
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Brukar du fira Halloween. I så fall kanske du vill baka dessa spökmaränger. Du kan ha dom som de är eller så kan du garnera tex en tårta eller kladdkaka med dem
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
God, eller snarare galet god. Älskar man nutella då ska man göra denna. En lagom bit ihop med grädde och färska bär så är denna kladdkaka perfekt som efterrätt
Blötlägg cashewnötterna i minst 2 timmar, gärna över natten. Häll därefter bort vattnet. Mixa cashewnötterna med 3 dl kallt vatten till en krämig, tjock mjölk
Mina blev ganska platta så det var svårt att fylla dem med något men jag åt dem som vanligt bröd. Jag såg att Fanny hade gjort glutenfria pita och vill också testa
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning