Prästostbröd!
mikaela.cooper.3
mikaela.cooper.3

Prästostbröd!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37 grader
  • 1/5 dl smör & rapsolja
  • 250 gram lättkvarg
  • 1 msk salt
  • 3 msk dillfrön
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 11 dl dinkelmjöl
  • 200 gram kvibille prästost
  • Dill

Beskrivning

    Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör & rapsolja, kvarg, salt, dillfrö, grahamsmjöl och dinkelmjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i ca 45 minuter. Skär osten i tärningar och sätt ugnen på 200 grader. Platta ut degen i en smord långpanna. Tryck ner osten i degen och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Tryck ner osten ytterligare innan gräddning. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Låt brödet svalna och skär det sen i bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.