Detta grundrecept till glutenfri pajdeg passar bra till olika matpajer. Jag tycker att det är kul att det innehåller andra mjölsorter än en glutenfri mjölmix, vilket ger det en annan smak
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Här kommer nästa recept med min egen naturligt glutenfria fullkornsmjölmix. Mjölmixen har jag lagt upp recept på här så att du kan blanda den själv och baka enkla, näringsrika, fiberrika och naturligt glutenfria bröd av
Idag vill jag fresta med mejerifria bananmuffins som blir härligt saftiga. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
Receptet är baserat på bovetemjöl som är naturligt glutenfritt, milt för magen och är basiskt. Det används traditionellt i blinier och är ett bra näringsrikt glutenfritt alternativ till vetemjöl eller rågmjöl
De glutenfria hönökakorna ( originalreceptet kommer härifrån) som jag har tipsat om flera gånger. 6 1/2 dl glutenfri mjölmix, (jag använde Semper Mix). Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning. Rör ner bakpulver och 6 1/2 dl glutenfri mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 10 minuter. 6 1/2 dl glutenfri mjölmix, (jag använde Semper Mix). Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning
Här ser ni en äppelkaka som jag tycker blev både saftig och luftig. Dessutom har jag smaksatt den med lite bittermandelarom, vilket ger en mild smak av mazarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.