kålpudding

kålpudding

  • 21 Recept
Kålpudding – grundrecept

Kålpudding – grundrecept

Sätt ugnen på 200º. Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar
Gyllene kålpudding

Gyllene kålpudding

Finstrimla kålen och koka den med 2 deciliter vatten i en kastrull tills den har mjuknat, cirka 15 minuter
Filips kålpudding med lingon

Filips kålpudding med lingon

Kålpudding800 g nötfärs 3 dl mjölk 1,5 dl ströbröd 1 gul lök (stor) 1 msk soja 1,5 dl matvete, kokt eller på burk 1 msk salt 1 tsk peppar 2 spetskål 2 msk smör 1 dl mörk sirap 3 ägg
Pluras kålpudding

Pluras kålpudding

Så här gör du 60 minuter Stek löken långsamt, den ska inte bli hårdstekt utan bara mjukna, låt svalna
Johan Jureskogs kålpudding

Johan Jureskogs kålpudding

Servera kålpuddingen med lingon och eventuellt kokt potatis. Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar
Kålpudding – recept

Kålpudding – recept

Rör ned stekskyn från kålpuddingen, kalvfond, soja och salt och peppar. 2-3 dl steksky från kålpuddingen
Kålpudding med gräddsås

Kålpudding med gräddsås

Smaka av gräddsåsen med stekskyn från kålpuddingen, soja, salt och peppar samt gele. Servera kålpuddingen med gräddsåsen, lingon, inlagd gurka samt ev
Mors kålpudding

Mors kålpudding

Smält smör och ha över kålpudding och potatis på tallriken. Kålpuddingen skall vara i ugnen i 1 timma. Sätt ugnen på 200°C
Kålpudding

Kålpudding

Älskade husmanskost, älskade kålpudding, enkelt att tillaga och så vansinnigt gott att äta. steksky från kålpuddingen
Kålpudding

Kålpudding

Lääänge har jag varit sugen på kålpudding. Till kålpuddingen hade jag kokt Amandinepotatis, sås och lingonsylt
Kålpudding i långpanna

Kålpudding i långpanna

Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt. Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar
Kålpudding

Kålpudding

Gör så här. Sätt ugnen på 200º. Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar