Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål). Grädda i mitten av ugnen 40-45 minuter. 6 msk Kikkoman-soja. 800 g blandfärs 1 vitkålshuvud, medelstort (funkar även med spetskål eller savoykål) 1 gul lök Smör till stekning 1 kokt kall potatis 2 dl mjölk 1 dl ströbröd 2 ägg 6 msk Kikkoman-soja 2 msk sirap 2 msk kalvfond, koncentrerad 2 msk smält smör 1 msk farinsocker Salt Vitpeppar
Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Låt såsen småkoka några minuter till en bra konsistens och servera den sedan till kålpuddingen. Låt kålpuddingen svalna ca 20 minuter innan servering så är den lättare att skära upp. 2 dl lingon (färska eller tinade). Servering2 dl lingon (färska eller tinade)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.