1 st
vitkålshuvud ca 1,3 kg 0.5 dl sirap 1 msk soja 1 st risgrynsgröt 800 g blandfärs 1 st gul lök 0.75 msk salt 1 tsk svartpeppar nymald 2 msk körvel alt 2 tsk torkad körvel 3 st ägg 2.5 dl mjölk Skysås: sky ca 2 dl från ugnsstekningen 0.5 dl kycklingfond konc 4 dl vatten 0.75 dl redning maizena 2 tsk soja salt svartpeppar Garnera med: 2 msk hackad persilja Servera med: potatis kokt lingonsylt rårörd Ugn: 250º/200º Det här behövs till ca 10 port:
Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt. Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen ibitar
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Bred ut allt jämnt i en långpanna och fördela resten av den stekta kålen ovanpå. Tänkte jag skulle tittain och ge er receptet på kålpuddingen jag gjorde igår
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Kålpudding gör jag intesärskilt ofta här hemma, men nu fick jag äntligentill det. Jag passar på att utnyttja all den vitkål som fanns kvar efter att jag gjort vitkålsgratängenhäromsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.