övrig fisk

övrig fisk

Pankopanerad rödspätta med remouladsås

Pankopanerad rödspätta med remouladsås

Fiskpinnar kan, tillsammans med köttbullar, vara den vanligaste vardagsmaten bland barnfamiljer. Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik
Röding på Norrlandsvis

Röding på Norrlandsvis

Salta och peppra med vitpeppar - använd finsalt inte flingsalt till så fin fisk som röding - då fördelar sig saltet jämnt över fisken
Bergtunga

Bergtunga

Skölj och torka fiskarna. Placera fisken. Pudra med ströbrödet, klicka över smör och grädda alltsammans i 225 graders ugnsvärme cirka 20 minuter eller tills fisken känns genomlagad
Inlagd abborre med kantareller

Inlagd abborre med kantareller

Stek fisken gyllenbrun i smöret. Lägg den stekta fisken på hushållspapper så att fettet rinner av. Börja med lagen
Grillad röding med dillsmör och rostad potatis

Grillad röding med dillsmör och rostad potatis

Skölj fisken ordentligt. Lägg dem i ett rostfritt kärl, som rymmer fisk och saltlag. Lägg dillstjälkar i fiskarna och bind ihop med dem med bindgarn, på ett par ställen
kokt makrill med dillsås

kokt makrill med dillsås

I övrigt har den här veckan varit så kass att jag tänker kasta den i soptunnan direkt.  Jo ni vet den där fisketuren för en vecka sen
Fisk surprice

Fisk surprice

Salta och peppra fisken och skär den i bitar. Lägg fisken i formen. 400 g fiskfilé. 1 st fänkål 1 st purjolök 2 st stjälkar selleri 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 4 st tomater 1 dl vitt vin salt och peppar 1 tsk citrontimjan repad 400 g fiskfilé t ex kolja Lock
Kokt fisk med äggsås

Kokt fisk med äggsås

Fisken låter du sjuda i vatten och rödvinsvinäger, det blir härlig stuns i fisken då. 4 dl fiskbuljong. Fisk500 g hoki saltat vatten 2 msk rödvinsvinäger. Äggsås1,5 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl fiskbuljong 3 msk grädde 4 st ägg, kokta och finhackade Salt, Örtsalt vitpeppar lite socker persilja
Bakad vitkål, pepparrot och röding

Bakad vitkål, pepparrot och röding

1. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg in vitkålen på galler eller en plåt och baka 3–4 timmar, den är klar när en sticka lätt glider in till mitten (innertemp 93 grader)
Pestobakad spätta med spenatrisotto

Pestobakad spätta med spenatrisotto

Supergod och snabblagad fiskrätt. På 30 minuter har du middagen på bordet och kanske att man hinner sluka den på 20 för att den är så god