övrig fisk

övrig fisk

Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke

Lägg fisken på ett ugnssäkert fat, salta och droppa över pressad citron. Ta fiskfatet ur ugnen. Fördela brödblandningen över fisken
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Gör så här Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén. Skala och skär potatisen i tunna skivor
Rödspätta med dill och kaviar

Rödspätta med dill och kaviar

En fantastiskt god och lättlagad fiskrätt som fick oss båda att verkligen skrapa tallrikarna och formen rena från den goda såsen
Panerad spättfilé

Panerad spättfilé

Doppa fisken först i ägget och vänd den sen i ströbrödsblandningen. Servera till fisken tillsammans med kokt potatis, ärter och citron
Abborre med häxans örter

Abborre med häxans örter

Rensa fisken och skölj väl. Lägg fiskarna på folie och fyll med örter, citronskivor och smör i klickar
Stekt öring med gräslöksås

Stekt öring med gräslöksås

Rensa och ta av huvudet och fenorna av fiskarna. Lägg en klick smör i stekpannan och lägg i fisken när smöret börjar bli hett
Grillad hel Öring

Grillad hel Öring

Matlagning kan inte bli enklare och godare än färsk fisk på grillen. Om du tycker det är svårt att grilla filéer kommer du bli överaskad hur enkelt det är att grilla hel fisk
Havsöring i ugn med goda tillbehör!

Havsöring i ugn med goda tillbehör!

Skär av huvudet av fisken och ta ut den. Gnid in fisken med salt och peppar och skiva smör och lägg i. Fisken är klar när skinn och ben släpper fint från köttet
Spättafilé med spenat och fänkål

Spättafilé med spenat och fänkål

En sallad med spenat och fänkål blir ett fräscht tillbehör till fisken. Salta och peppra fiskfiléerna, vik ihop dem och lägg dem i en smord ugnsform
Stuvad potatis med varmrökt lax

Stuvad potatis med varmrökt lax

I skrivande stund sitter jag på altanen och njuter i den ljumma sommarkvällen. Det enda som stör är de förbaskade flugorna
Röding med friterad fänkål

Röding med friterad fänkål

Lägg fiskfiléerna i en liten ugnsform. Fänkålsmajonnäs1. Mixa ihop ägg, vitlök, salt, fänkålsvippor, vinäger och salt med stavmixer
Smörstekt gösfilé med delikata tillbehör

Smörstekt gösfilé med delikata tillbehör

Skölj potatisen, skrubba om det behövs. Rensa kantarellerna (dela de största i två). Pochera äggen. koka upp ca 1 l vatten med 1 msk ättika och 1 tesked salt
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Stek i ugnen tills fisken nästan är klar, tiden kommer bero på hur stor fisken och ugnen är så man behöver hålla koll
Råraka med gravad röding

Råraka med gravad röding

Skär bort/lossa köttet från fiskens skinnsida med en vass kniv. Placera fiskköttet i mitten av rårakan, klicka på crème fraiche vid sidan om och strö på hackad rödlök