övrig fisk

övrig fisk

Halstrad röding med zucchini, fänkål och vitvinssås

Halstrad röding med zucchini, fänkål och vitvinssås

Servera på tallrik med den stekta fisken. Olja och salta fisken, Stek rödingen med skinnsidan ner på medelhög värme i ca 3 minuter, vänd och stek ytterligare 2 minuter. 1 fiskbuljongtärning. Vitvinssås1 schallottenlök, skivad 3 dl vitt vin 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 2 dl vispgrädde smör till stekning citronsaft salt
Piggvar Barigoule

Piggvar Barigoule

Skär av toppen på skockorna, och plocka de nedre hårda bladen. Greppa stjälken och använd en liten kniv tills de inre mjuka bladen dyker fram

Grillad regnbåge i papper

Skölj fisken under rinnande kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Ta ett stort dubbelt ark tidnings­papper till varje fisk

Rödspätta Anglaise

Stek dem sakta i smör på båda sidor tills det går att lossa fiskköttet från mittbenet. Rensa och skölj spättorna, dra av skinnet på översidan
Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta med tartarsås.

Vänd fisken först i mjölet, sen i ägget & sist i panko. Sänk försiktigt i fisken i den varma oljan. En fisk i taget, annars kallnar oljan
Ugnsbakad hel fisk

Ugnsbakad hel fisk

Rensa, skölj och fjälla fisken. Lägg fisken på en ugnsplåt, gärna med folie under så slipper du diska så mycket
Stekta abborrfiléer

Stekta abborrfiléer

Ingredienser Portioner. 4 600 g abborrfiléer 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt 1/2 tsk citronpeppar 1 ägg 1 1/2 dl ströbröd Till stekning 2 - 2 1/2 msk margarin eller smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Röding i folie med skagensås

Röding i folie med skagensås

Efter min jobbardag i Jönköping bestämde jag mig för att stanna i Gränna och köpa lite rökt fisk vid hamnen
Kall kokt röding med skarpsås

Kall kokt röding med skarpsås

Låt fisken kallna i spadet. Garnera fisken med citronklyfta och dillkvist, servera med potatis och skarpsås
Honungsgravad röding

Honungsgravad röding

Slå in fisken i bakplåts- eller smörpapper till ett tätt paket. Häll bort laken som bildas, annars blir fisken för salt
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Stek i ugnen tills fisken nästan är klar, tiden kommer bero på hur stor fisken och ugnen är så man behöver hålla koll
Röding med skagensås

Röding med skagensås

Servera fisken genast tillsammans med potatisen, sparrisen och röran. Stek fisken med skinnsidan ner i ca 5 minuter, ös med smöret och oljan för en fin smak
Fjällröding med stuvad blomkål och bacon

Fjällröding med stuvad blomkål och bacon

Dra ut benen ur filéerna eller be fiskhandlaren att göra det. Salta fisken och lägg den över citronen, ringla lite rapsolja över och täck med plastfilm
Ugnstekt röding med potatismos och mesostsås

Ugnstekt röding med potatismos och mesostsås

Lägg fiskarna i en ugnsform. Blanda fiskfond, vin och dragon i en kastrull. fiskfond, efter smak. Ugnstek fiskarna i 200 grader ca 10 minuter. Mesostsås fiskfond, efter smak 0,5 dl vitt vin färsk dragon, efter smak 1,5 msk messmör 2,5 msk vetemjöl 5 dl mjölk