Bröd

Bröd

Klickvänliga morotsfrallor

Klickvänliga morotsfrallor

1 bit jäst, stor som en ärta [ca 3 g] 3 dl vatten, kallt 2 dl fullkornsdinkelmjöl (eller grahamsmjöl) [110 g)] 3,5 dl vetemjöl special [210 g] 1,5 tsk salt 1,5 dl morot, finriven (60 g) blandade frön (t ex sesam-, solros-, hampa- eller vallmofrön)
Starta en surdeg

Starta en surdeg

Dag 10,5 dl vetemjöl 0,5 dl rågmjöl vatten. 1Dag 21 dl vatten 0,5 dl rågmjöl 0,5 dl vetemjöl. 1Dag 31 dl vatten 0,5 dl rågmjöl 0,5 dl vetemjöl
Filmjölkslimpor

Filmjölkslimpor

En klassiker är att baka filmjölksbröd som inte behöver jäsa. Under sommaren försöker jag hålla mig till enkel matlagning och bakning
Fruktlimpa med yoghurt

Fruktlimpa med yoghurt

Fodra en brödform, 1 1/2 liter, med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader. Hacka fruktsorterna grovt
Måndagstraditioner & Snabblimpa

Måndagstraditioner & Snabblimpa

Bröd. Bakpulverbröd,. Bröd,. Det faktum att jag älskar och ofta bakar bröd på bikarbonat eller bakpulver är sedan gammalt
Ett fruktbröd, till julens ostar

Ett fruktbröd, till julens ostar

Det här är helt enkelt mitt gamla svarta bröd, i ny skepnad. Nästa gång ska jag dubblera mängden frukt i brödet, men jag ville ta det lite försiktigt, eftersom jag aldrig prövat att göra så här tidigare
Starta en surdeg

Starta en surdeg

rårivet äpple. 1vatten. 1rågmjöl. 1vatten (2 dl)Dag 1-31. Blanda 35-37-gradigt vatten med mjöl och äpplet  i en bunke med lock