Klickvänliga morotsfrallor 1 bit jäst, stor som en ärta [ca 3 g] 3 dl vatten, kallt 2 dl fullkornsdinkelmjöl (eller grahamsmjöl) [110 g)] 3,5 dl vetemjöl special [210 g] 1,5 tsk salt 1,5 dl morot, finriven (60 g) blandade frön (t ex sesam-, solros-, hampa- eller vallmofrön) www.koket.se
Starta en surdeg Dag 10,5 dl vetemjöl 0,5 dl rågmjöl vatten. 1Dag 21 dl vatten 0,5 dl rågmjöl 0,5 dl vetemjöl. 1Dag 31 dl vatten 0,5 dl rågmjöl 0,5 dl vetemjöl www.koket.se
Filmjölkslimpor En klassiker är att baka filmjölksbröd som inte behöver jäsa. Under sommaren försöker jag hålla mig till enkel matlagning och bakning Farmors mat
Fruktlimpa med yoghurt Fodra en brödform, 1 1/2 liter, med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader. Hacka fruktsorterna grovt Ica kuriren
Måndagstraditioner & SnabblimpaBröd. Bakpulverbröd,. Bröd,. Det faktum att jag älskar och ofta bakar bröd på bikarbonat eller bakpulver är sedan gammalt mildarabarber.blogg.se
Ett fruktbröd, till julens ostar Det här är helt enkelt mitt gamla svarta bröd, i ny skepnad. Nästa gång ska jag dubblera mängden frukt i brödet, men jag ville ta det lite försiktigt, eftersom jag aldrig prövat att göra så här tidigare SMASKENS.NU
Starta en surdeg rårivet äpple. 1vatten. 1rågmjöl. 1vatten (2 dl)Dag 1-31. Blanda 35-37-gradigt vatten med mjöl och äpplet i en bunke med lock Svt