Något som alltid uppskattas av alla är ju vetebullar, och det är dessutom prefekt att fylla upp fysen med, ni vet, till de där tillfällen när man antingen får oväntat besök, eller bara blir så där galet fikasugen själv en eftermiddag
-) Osså nybakta kardemummabullar o smarriga bullar med Nutellafyllning. Sen skall jag bestämma mig för att alltid göra dubbel sats av vetedegen eller kanske försöka göra lite mindre bullar, då mina alltid blir gigantiska o tar slut snabbt men men
Frugan bakar och vi smakar, tack för dessa ljuvliga bullar som fick oss att längta till Julen. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också)
Fördela mandelfyllningen på degen och rulla ihop, likt när man bakar kanelbullar. Det ska vara lite luft mellan bullarna, de kommer att förenas när de jäser
Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
1. Fyllning. Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta
Pensla bullarna med sockerlag direkt från ugnen och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta. Antal ca 20-24 bullar