Bullar

Bullar

Gifflar med fyllning

Gifflar med fyllning

150 g smör. 15 dl mjölk. 150 g jäst. 10,5 tsk salt. 11 dl strösocker eller vit baksirap. 114 dl vetemjöl. 1Fyllning
Lyxiga kanelbullar med mandelmassa och apelsin

Lyxiga kanelbullar med mandelmassa och apelsin

Något som alltid uppskattas av alla är ju vetebullar, och det är dessutom prefekt att fylla upp fysen med, ni vet, till de där tillfällen när man antingen får oväntat besök, eller bara blir så där galet fikasugen själv en eftermiddag
Lördagskväll, Mello o Bullar...

Lördagskväll, Mello o Bullar...

-) Osså nybakta kardemummabullar o smarriga bullar med Nutellafyllning. Sen skall jag bestämma mig för att alltid göra dubbel sats av vetedegen eller kanske försöka göra lite mindre bullar, då mina alltid blir gigantiska o tar slut snabbt men men
Saffransbullar fyllda med vaniljsmörkräm

Saffransbullar fyllda med vaniljsmörkräm

Frugan bakar och vi smakar, tack för dessa ljuvliga bullar som fick oss att längta till Julen. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också)
Fyllda saffransbullar

Fyllda saffransbullar

Dela varje längd i 20 bitar och rulla bullar. Så här gör du. 90 minuter. Dela degen i två bitar och rulla längder
Saftiga lussekatter med kesella

Saftiga lussekatter med kesella

) Tyvärr la batterierna i kameran av lagom till bullarna var klara så några bilder på slutresultatet har jag inte
Butterkaka

Butterkaka

Fördela mandelfyllningen på degen och rulla ihop, likt när man bakar kanelbullar. Det ska vara lite luft mellan bullarna, de kommer att förenas när de jäser
Saftiga kanel- och kardemummabullar

Saftiga kanel- och kardemummabullar

1Kardemummasocker (till kardemummabullar)0,5 dl rörsocker (eller strösocker) 0,5 dl kardemummakärnor, stött. 1Kanelsocker (till kanelbullar)0,5 dl rörsocker, eller strösocker 0,5 dl malen kanel. 1Toppingkardemummasocker, till kardemummabullar (se recept ovan) pärlsocker, till kanelbullar mandelsplitter, rostade ägg, till pensling salt, till pensling
Vaniljkringlor

Vaniljkringlor

Bullar är så gott och de här vaniljkringlorna går inte av för hackor. Smält smöret och pensla bullarna och doppa dem sedan i socker/ vanijsockret
weinerdeg

weinerdeg

Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
Saftiga lussekatter

Saftiga lussekatter

Saffransbullar med mandelmassa och lussekatter. Saffransbullar med mandelmassa. Saffransbullar med mandelmassa
Butterkaka med äpple

Butterkaka med äpple

I fredags så tipsade en kollega mig om Lillebrors Bageri på Rörstrandsgatan och visade mig ett klipp när de fyller deras krämbullar med fyllning
Philadelphiabullar med citronsmak

Philadelphiabullar med citronsmak

1.  Fyllning. Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta
Saftiga knådfria bullar Cookies and sweets

Saftiga knådfria bullar Cookies and sweets

Pensla bullarna med sockerlag direkt från ugnen och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta. Antal ca 20-24 bullar