Du kan behålla munkarna neutrala och pudra dem med massa florsocker eller fylla dem med något gott. Krofne kan fyllas med Nutella, sylt eller vaniljkräm
Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Börja med att smälta smöret och ställ åt sidan. 1Frosting100 g smör, rumsvarmt 220 g färskost 1,5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker 3 dl florsockerSätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter
fördela krämen o rulla ihop o skär ut bullar. Pensla med ägg o toppa med pärsocker. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj
Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. Bullar till fikat är en riktig klassiker. Senast jag bakade gjorde jag en ny variant av snurror, som jag fyllde med vaniljkräm, smör, socker och mald vaniljstång
Pensla med ägget. Forma degen till bullar och jäs i ytterligare 30 minuter. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt jäsa i 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.