Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Förra veckan var jag och fikade hos några vänner och tog då med mig en kanelbulle – med extra allt. Jag har alltid kallat den för systerkaka, men tror att butterkaka är det namn som är mest bekant för andra
Igår gjorde jag de här smördegsinbakade äpplenamed kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Pensla med uppvispat ägg. 15 och hunnit med massor på morgonen. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.