Ibland kommer jag in i brownieperioder där jag blir så browniesugen. Efter att Aline kom känns det som om jag mest har bakat en massa chokladbollar (för att det är så himla enkelt, sjukt gott och går att äta med en hand) och kände att det nu minsann var dags för en gammal browniefavorit
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Gott att ha i efterrätter, på glass, i bakverk eller på någon form av kex. Igår var vår sista dag i Gävle och jag måste bara tipsa om ett ställe som ni bara MÅSTE åka till om ni har möjlighet
För några dagar sedan blev jag och min sambo bjudna på middag hos några vänner. Ofta när man äter på ett speciellt sätt, vare sig det är LCHF, fettsnålt eller diet inför en tävling, kan det vara lite jobbigt när man blir bortbjuden
Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Vispa ägg, sockersorterna och vattnen. Låt massan få en luftig konsistens. Blanda lättfil och margarinet och tillsätt mjölet blandat med kryddorna och bikarbonatet
2 egg1 ½ dl sukrin eller fruktose3 dl hvetemel2 ts bakepulver¼ ts salt3 ss raps- eller soyaolje1 dl skummet melk3-4 epler2 ts kanel2 ss sukrin eller fruktose2 ts vaniljesukker (smakssak)Forvarm kjelen på lav varme