Fisk

Fisk

  • 19 Recept
Torskgratäng

Torskgratäng

Om du använder fryst fisk låter du den tina först och torka sedan med hushållspapper. 1fiskbuljongtärning eller salt
Pasta med tonfisk och citron

Pasta med tonfisk och citron

400 g spaghetti 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök (stor) 1 peperoncini 1 dl små kaprisbär 30 g rucolasallad 0,5 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar, nymalen olivolja
Matjessill med ägg, rödlök och creme fraiche

Matjessill med ägg, rödlök och creme fraiche

Koka ägg hårdkokt. Spola kallt. Skala ägg och hacka dem. Lägg i en skål. Tillsätt creme fraiche och senap. Häll ca 2 msk av lagen från sillen med äggblandningen
Torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn

Salta och peppra fisken. Lägg runt om fisken. 400 g torskrygg eller torskfilé, utan skinn och benfri. 11 msk smör
Lasagne med lax och spenat

Lasagne med lax och spenat

1. Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra
Ugnsbakad kolja med kapris

Ugnsbakad kolja med kapris

Lägg fisken i en ugnsfast form med tomater, kapris och lök runt om. Ös ev fisken efter halva tiden. 600-800 g koljafilé eller annan vit fisk
Kolja med fetapesto

Kolja med fetapesto

Lägg fisken bredvid tomaterna. Fördela peston över fisken. Servera fisken med kokt potatis, gärna pressad
Torskrygg med krämig ärtstomp

Torskrygg med krämig ärtstomp

Lägg sedan dom över smöret, salta och peppra, försiktigt med saltet dock eftersom fisken dragit åt sig en del genom rimningen
Torskrygg med Squash och Purjolök

Torskrygg med Squash och Purjolök

Ibland vill man bara att det ska gå enkelt att handla och laga mat, men för den sakens skull vill man ju äta något gott
Torskrygg i persilje- och pepparrotssås

Torskrygg i persilje- och pepparrotssås

Lägg därefter fisken på spenaten och häll över såsen. Efter lite mer än en vecka av diverse snabbmat, vetemjöl och annat som jag normalt inte äter till vardags var jag igår sugen på något riktigt fräscht och hemlagat
Rödspätta med dill och kaviar

Rödspätta med dill och kaviar

En fantastiskt god och lättlagad fiskrätt som fick oss båda att verkligen skrapa tallrikarna och formen rena från den goda såsen
Rödspätta Florentine med pressad potatis

Rödspätta Florentine med pressad potatis

Salta och peppra fiskfiléerna. Börja med såsen. Vispa samman grädde och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda i 3 minuter