Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Lägg laxen ovanpå grönsakerna. Ta ut fatet och klicka crème fraiche tomat & basilika över laxen. Italiensklax med grönsaker4 port4 bitar skinn- och benfri laxfilé, (ca 500 g)1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl crème fraiche tomat & basilika (vanlig creme fraiche blandat med tomatpure och frusen basilika går minst lika bra)Grönsaker. 4 bitar skinn- och benfri laxfilé, (ca 500 g)
Skär laxen i kuber. Ta ut potatisen och lägg laxen på samma fat. Häll tomatoljan över lax och potatis. 4 laxfiléer. 4 pers 4 laxfiléer 8 potatisar (ca 600 g)
Vi tar eventuellt igen det senare om det blir lite extra kött någon vecka, och istället fixar vi god lax i ugn med en nyttig yoghurtsås, samt extra lyxiga krutonger till en enkel italiensk bönsoppa
Ravioli med lax och mascarponeost. Blanda lax, mascarpone och citronsaft i en matberedare. 100 g kallrökt eller gravad lax. Smaksätt laxkrämen med 1 msk gräslök, salt och peppar. Lägg 1 tsk laxkräm på en rundel och lägg på en till rundel. 100 g kallrökt eller gravad lax
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.