Den glutenfria tårtan som jag gjorde till min födelsedag har blivit efterfrågad - och här är den. Jag hinner ju inte dela med mig av alla recept som jag har testat i sommar, risken är stor att jag hinner glömma något också
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Rulla degen till 12 st runda tekakor. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Rör ihop kvargen medhavregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfriahavregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. 2 dl glutenfriahavregryn (jag kör alltid på Sempers)
Pensla bullarna/tekakorna/hamburgerbrödenmed smält margarin eller ägg. Kommer nog bli en del Gluten och laktosfria recept i bloggen framöver eftersom jag inte får äta något med det
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
10 tekakor. 4 dl glutenfriahavregryn (tex semper eller friends of Adam). Jag smaksatte mina tekakormed 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfriahavregryn (tex semper eller friends of Adam)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.