Lägg på två skivor med rökt lax. I en degblandare (med krok) Blanda mjölet, maltsirapen, sockret, jästen och vattnet och kör i 5 min på medelfart till en homogen deg
Skär bort skinnet och plocka bort eventuella ben på laxbiten. Tärna laxen fint. Pressa ur vätskan ur spenaten och blanda ner i ostblandningen tillsammans med salladslöken och laxtärningarna
Pensla laxen med olja. Smaksätt laxen med grillad citron eller lime och rosmarin. Grillad lax är mycket gott och här är receptet på hur du får laxen att bli perfekt
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
200 g gravad lax. Blanda 1 burk crème fraiche och vispad grädde och majonnäs efter smak. Krydda rätt mycket finhacka purjolöken och blanda den med tonfisken i smeten