Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen
En lunchrestaurang som jag passerar på väg till jobbet skyltar med rubrikens grekiska frossa. Häromdagen trotsade jag det faktum att tråk-tomat-säsong råder och lagade min egen variant
I fredags förra veckan gjorde vi souvlaki (grekiska grillspett). Jag har tidigare alltid marinerat köttet som vanligt med antingen köpmarinad eller gjort en egen men har aldrig fått fram den där specifika smaken som souvlaki har
Dela filén först på längden och sedan längderna i ca 4 delar beroende på hur lång den är. Peppra varje bit med five pepperskryddan och lägg dem i ugnsform
Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut dem till platta biffar. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i lite matfett tills det har fått fin färg
Souvlaki kommer från det grekiska köket och består av små bitar av kött som grillas. Många kryddar bara med oregano och citron, men jag har lite mer kryddor i min marinad