1) Släng fläskfiléerna i en stekpanna. Krydda dom med salt, svartpeppar och lite av rosmarinen.
2) Stek dom runt om. Lägg i en ugnssäker form, häll i vatten i stekpannan och rör runt lite. Häll vattnet över fläskfiléerna. Ha i 1 msk vardera av kalvfond och balsamicovinäger. Ha i 1 tsk av soyan också. Pressa i en vitlöksklyfta (valfritt). Slutligen smular du i köttbuljongen. In i ugnen på 225 grader i ca 30 min.
4) Blanda under tiden grädde och crème fraîche. Ha i resten av soyan, kalvfonden, rosmarinen och balsamicovinägern. Vispa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
5) Ta ut köttet, häll av det mesta av vattnet utan att hälla ut kryddorna. Häll sedan gräddblandningen över köttet. Är såsen väldigt ljus häller du på lite mer soya. In i ugnen i ytterligare 15 minuter. 6) Serveras till ris eller potatis av något slag och en härlig grönsallad gjord på ruccola, gurka, sugarsnaps, fetaost, majs, gurka och tomat
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Tänk på att all sya, kalvfond och köttbuljong ska inte hällas i direkt. 2 fläskfiléer 1 msk rosmarin (torkad)sal & peppar 1,5 dl crème fraîche 3 dl vispgrädde 3 tsk soya 2 msk kalvfond 2 msk balsamicovinäger 2 dl vatten 1 köttbuljong Salta och peppara
Men du kan även servera den kall genom att skära köttet tunt och lägga den på till exempel en salladsbädd och servera den vid en bjudning tillsammans med en potatissallad
Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om. Krydda med salt och peppar. Skiva upp köttet och lägg i en ugnfast form, fyll skivorna med champinjonstuvningen
Vispa ihop ingredienserna till marinaden, smaka av med fond, honung och vinäger. Mosa avokadon med en gaffel i en bunke och vispa i fond, crème fraiche och vitlök
1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.