Mina favoriter

Mina favoriter

  • 80 Recept
Mina favoriter
BACON- & BROCCOLIPAJ

BACON- & BROCCOLIPAJ

Har drömt om paj i ett par dagar, så paj fick det bli ikväll. Svårare än så är det inte. Det var dock nära att det blev en paj utan bacon
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Het korvgryta  lchf

Het korvgryta lchf

Förra veckan fick jag den nya kokboken jag beställde,nämligen Åse Falkman Fredrikson´s "Viktminskning med LCHF"
Vitkålsgratäng Lchf

Vitkålsgratäng Lchf

I lördags hade vi ett par vänner över på en fika och vi pratade lite om mat då och kom just in på vitkålsgratäng
Lchf bröd

Lchf bröd

Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Jag utgick från ett recept jag hittade på Mat & Hälsa
LCHF Bröd med mandelmjöl

LCHF Bröd med mandelmjöl

Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
SILL MED VÄSTERBOTTENOST

SILL MED VÄSTERBOTTENOST

1. Häll bort lagen från sillen (skär sillen i bitar om du använder hela filéer). 2. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill och riven ost
Fisksoppa med tomat och saffran

Fisksoppa med tomat och saffran

Mmm, mycket smak fast på kort tid. Sådant gillar vi på vardagarna. Skala och tärna ca 500 g fast potatis (typ 6 st), tärna eller skiva 1-2 morötter
Risotto med champinjoner 
och gorgonzola

Risotto med champinjoner 
och gorgonzola

Så här gör du. 
Skär champinjonerna i tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Stek champinjoner och vitlök sakta i hälften av olivoljan
Svampsoppa med ravioli

Svampsoppa med ravioli

Ingredienser 125 g ravioli, t ex svampfylld 2 tsk kalvfond 5 dl skogssvampsoppa, Kelda 4 skivade champinjoner 2 msk grovriven parmesanost Garnera med
Vitkålssoppa med frikadeller

Vitkålssoppa med frikadeller

Skölj kålen, dela den och skär i 2x2 cm bitar eller strimla den. Sätt en stekpanna på hög värme och bryn kålen några minuter i omgångar