Asiatiskt

Asiatiskt

Kyckling med sötsur sås

Kyckling med sötsur sås

300 g kycklingfilé 1 msk soja 1 röd paprika 1 grön paprika 1 klyfta vitlök, i skivor 1 förp vattenkastanjer 2 salladslökar 4 msk rapsolja salt peppar jasminris, till servering
Krispigt fläsk i hoisinsås

Krispigt fläsk i hoisinsås

ris4 dl jasminris ca 7 dl vatten 1 msk rostade sesamfrön. Fläskkarré800 g fläskkarré 1 dl majsstärkelse (eller potatismjöl) 2 dl matolja
Recept: bulgogikyckling

Recept: bulgogikyckling

Den här koreanska kycklingrätten har allt man kan önska sig. mört kött, mycket smak och lite hetta. Första gången jag lagade bulgogikyckling åt jag den med ris, tändstickstunna morotsstavar och pressgurka med risvinäger istället för ättika
Steamed buns

Steamed buns

Lös jästen i vattnet och tillsätt socker, olja och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ned i vätskan
Koreanska vårrullar

Koreanska vårrullar

Koreanska vårrullar. God morgon. Hoppas att ni hade ett trevligt midsommarfirande i helgen. För oss blev det ju klassisk midsommarmat
Rispapperrullar med chili- och ingefärsdipp

Rispapperrullar med chili- och ingefärsdipp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dipp 2 msk risvinäger 1 msk fisksås 1 tsk ingefära , finhackad 1 msk sesamolja 1 msk soja , söt 1 tsk röd chilipeppar , finhackad 0,5 st limefrukt(er) , skalet+saften från halva Rullar 2 st morötter 2 dl mungbönsgroddar 1 dl jordnötter , hackade 300 gram lax , sashimilax 250 gram mango , tärnad 2 st avokado 1 st röd paprika 1 st gurka 0,5 kruka(or) koriander 12 st rispapper Köp receptet
Ssam dak bulgogi

Ssam dak bulgogi

600 g kycklinglårfilé. 2 tsk gochujang. 4 msk japansk soja. 2 msk strösocker. 1 msk sesamolja. 3 klyftor vitlök, rivna
Dumplings

Dumplings

Helt klart en favorit från det kinesiska köket hos oss är dessa små gobitar, dom är lätta att göra och det går ganska snabbt om man köper färdiga Dumplingsblad, här vek vi dom ungefär som en Ravioli och man ser ganska snabbt hur mycket fyllning ett blad klarar av
Shu mai Dumplings

Shu mai Dumplings

I denna djungel av olika Dumplings så har vi nu kommit till den öppna kinesiska varianten som kallas Shu mai (siumai) Det finns en lång historia om denna lilla munsbit och den finns i alla asiatiska länder under liknande namn med liknande fyllningar
Poké Bowl

Poké Bowl

Hur en skål med ris med lite tillbehör kan bli så gott och mättande. Om du gör en nordisk variant så kan du toppa en skål med ris med vad som helst
Friterat fläskkött med sötsur sås

Friterat fläskkött med sötsur sås

En till av de där rätterna som blivit totalt misshandlade av de kinakrogarna i Sverige. De två huvudsakliga felen som begås är dels att det är på tok för mycket frityrsmet och dels att såsen som används är något helt annat än vad den borde vara
Kinesisk biff med sötsur sås

Kinesisk biff med sötsur sås

Blanda marinaden. Slå den över köttet och låt dra i minst 30 minuter. Vänd runt några gånger. Blanda såsen i en kastrull och koka upp under omrörning