Vietnamesiska sommarrullar med jordnötssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 rispapper 
, stora
  • 10,5 isbergssalladshuvud, rivet i bitar
  • 1150 g glasnudlar, kokta, avrunna och klippta
  • 1300 g räkor, skalade (eller 400 gr fast tofu i tjocka stavar)
  • 1180 g färska böngroddar
  • 11 morot, i tunna stavar
  • 10,5 gurka, i tunna stavar
  • 14 salladslökar, i tunna strimlor
  • 11 kruka koriander
  • 11 kruka mynta
  • 11 kruka thaibasilika
  • 11 dl hoisinsås
  • 11 dl jordnötter, finhackade
  • 11 msk fisksås
  • 10,5 lime, saften
  • 1 Ev. 1 msk vatten
  • 116 rispapper 
, stora 0,5 isbergssalladshuvud, rivet i bitar 150 g glasnudlar, kokta, avrunna och klippta 300 g räkor, skalade (eller 400 gr fast tofu i tjocka stavar) 180 g färska böngroddar 1 morot, i tunna stavar 0,5 gurka, i tunna stavar 4 salladslökar, i tunna strimlor 1 kruka koriander 1 kruka mynta 1 kruka thaibasilika
  • 1 Hoisin-och jordnötssås1 dl hoisinsås 1 dl jordnötter, finhackade 1 msk fisksås 0,5 lime, saften Ev. 1 msk vattenBörja med att göra såsen genom att blanda ihop alla ingredienserna. Ställ åt sidan.
 Skiva upp alla grönsaker som ska fylla rullarna. Montering
  • Ta fram en stor skål eller fat med kallt vatten. Doppa ett rispapper i vatten och låt det bli blött men inte genommjukt. Vänd en gång.
 Rulla en rulle i taget. Lägg rispappret på ett rent och slätt underlag. Lägg i ca 5 cm från kanten emot dig en liten avlång bunte räkor, salladsblad, nudlar, böngroddar, morot, gurka, salladslök, räkor och till sist koriander, thaibasilika och mynta. Rulla ifrån dig ett "varv", vik sedan in sidorna och rulla vidare till en "inbakad" rulle formats. Gör sedan de övriga rullarna på samma sätt. Lägg i en fuktig kökshandduk utan att de nuddar varandra medan alla rullar görs. Servera rullarna med såsen. Det går även bra att göra sina egna rullar runt bordet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.