1300 g
räkor, skalade (eller 400 gr fast tofu i tjocka stavar)
1180 g
färska böngroddar
11 morot,
i tunna stavar
10,5 gurka,
i tunna stavar
14 salladslökar,
i tunna strimlor
11 kruka
koriander
11 kruka
mynta
11 kruka
thaibasilika
11 dl
hoisinsås
11 dl
jordnötter, finhackade
11 msk
fisksås
10,5 lime,
saften
1 Ev.
1 msk vatten
116 rispapper
, stora 0,5 isbergssalladshuvud, rivet i bitar 150 g glasnudlar, kokta, avrunna och klippta 300 g räkor, skalade (eller 400 gr fast tofu i tjocka stavar) 180 g färska böngroddar 1 morot, i tunna stavar 0,5 gurka, i tunna stavar 4 salladslökar, i tunna strimlor 1 kruka koriander 1 kruka mynta 1 kruka thaibasilika
1 Hoisin-och
jordnötssås1 dl hoisinsås 1 dl jordnötter, finhackade 1 msk fisksås 0,5 lime, saften Ev. 1 msk vattenBörja med att göra såsen genom att blanda ihop alla ingredienserna. Ställ åt sidan. Skiva upp alla grönsaker som ska fylla rullarna. Montering
Ta fram en stor skål eller fat med kallt vatten. Doppa ett rispapper i vatten och låt det bli blött men inte genommjukt. Vänd en gång. Rulla en rulle i taget. Lägg rispappret på ett rent och slätt underlag. Lägg i ca 5 cm från kanten emot dig en liten avlång bunte räkor, salladsblad, nudlar, böngroddar, morot, gurka, salladslök, räkor och till sist koriander, thaibasilika och mynta. Rulla ifrån dig ett "varv", vik sedan in sidorna och rulla vidare till en "inbakad" rulle formats. Gör sedan de övriga rullarna på samma sätt. Lägg i en fuktig kökshandduk utan att de nuddar varandra medan alla rullar görs. Servera rullarna med såsen. Det går även bra att göra sina egna rullar runt bordet.
) Bulgogi kommer ju som många vet från Korea, en rätt med ca tusen år (. Sött, saftig kött med mycket smak, krispiga grönsaker och fantastisk fruktighet från
Rör om med händerna och byt vatten i bunken tills vattnet är klart och genomskinligt. Blanda risvinäger med socker och salt till sockerkristallerna löst sig
I steamed these in two ways, some of them in a real steamer (easiest) the other one’s I put on a spatula and held it over boiling water with a lid on… Both ways worked, so don’t be discouraged if you don’t have a steamer
Börja med såserna. Ta fram en stor skål med kallt vatten. Lägg den färdiga rullen i en fuktig kökshanduk medan du gör klart de andra, se till så att de klara rullarna ej nuddar varandra
Mina vietnamesiskasommarrullarmed mango- och jordnötsvinägrett är AWESOME. Jag har tidigare gjort vårrullar med kyckling och nu var det dags att testa sommarrullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.